Op kot in het woonzorgcentrum

Kotstudent

Studente Kirsten Maeyaert zit op kot. Niets bijzonders, tot je weet waar haar studentenkamer zich bevindt: in woonzorgcentrum Hof van Egmont. 

Sinds 1 februari ontvangt het Mechelse woonzorgcentrum Hof van Egmont een nieuwe generatie bewoners: studenten! Voor een huurprijs van 350 euro, aangevuld met wekelijks twee uur vrijwilligerswerk, vertoeven studenten in een eigen bemeubelde kamer. 

“De bal kwam aan het rollen toen de Thomas More Hogeschool bij ons aanklopte met de vraag naar studentenkamers. Met een net ingerichte woonwijk in woonzorgcentrum Hof van Egmont zagen wij een mooie kans om beide generaties met elkaar in contact te brengen.” legt Jeroen Baeten, voorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland, uit. “We stellen vier kamers ter beschikking voor studenten die bewust kiezen om op ‘kot’ te komen in ons wzc. We kiezen doelbewust voor zij die er een meerwaarde in zien en een maatschappelijke rol willen vervullen. Studenten krijgen hier een unieke kans om te proeven van de zorgsector. Door zich in te zetten voor onze bewoners kunnen ze hun persoonlijke leven én hun studies enorm verrijken.” 

“De kamers bevinden zich in een woonwijk voor bewoners met dementie. Het samenleven met deze bewoners biedt de studenten een mogelijkheid om te groeien en te leren. Door beide generaties samen te voegen, creëren we een perfecte mix van ervaring en jeugdigheid. Onze bewoners zitten vol verhalen en wijsheden waar de studenten veel van kunnen opsteken, net als andersom.” vult Gabriella De Francesco, ondervoorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland, aan. 

Eerste student

Sinds 1 februari verwelkomt het woonzorgcentrum haar eerste ‘kotstudent’ Kirsten Maeyaert. Kirsten, 48 jaar, startte in september vorig jaar de opleiding ergotherapie welke ze aanvult met een studie in het houtsnijden. “In maart 2020 verbleef ik enkele maanden in het kortverblijf van Hof van Egmont, een plaats waar mijn hart sindsdien is blijven wonen. Toen ik zag dat het wzc studentenkamers aanbood, twijfelde ik geen seconde. Ik vind het dan ook een eer om de titel van ‘allereerste kotstudent’ te dragen. Het leven in deze bijzondere voorziening is net een droom die uitkomt. Het persoonlijk contact met de bewoners en van hen te leren, samen te (be)leven en te lachen, daar kijk ik het meest naar uit.” vertelt Kirsten. 

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.