Wie zich laat vaccineren, krijgt een frietje

Frietje voor vaccinatie

Een portie krokante en dampende frietjes in ruil voor de griepprik: dat is wat het het personeel van WZC De Vliedberg deze week cadeau kreeg. Het woonzorgcentrum trakteerde op goedgevulde puntzakjes om de vaccinatiegraad van 80 procent te vieren.

‘Laat griep deze winter in de kou staan’. Met die slogan lanceerde de Vlaamse Overheid in het najaar van 2022 een nieuwe griepvaccinatiecampagne. Vooral 50-plussers, zwangere vrouwen, mensen met een chronische aandoening en zorgmedewerkers kregen het advies om de prik te nemen. De Brugse Welzijnsvereniging Mintus beloofde een bezoek van een frietmobiel in het WZC dat een vaccinatiegraad van minstens 80 procent behaalde. WZC De Vliedberg aan Ruddershove ging met de eer lopen.

“Drie jaar na de eerste corona-uitbraak blijft het personeel in de zorgsector waakzaam voor de griepbesmetting. Een vaccin is nog steeds de meest efficiënte manier om het virus een halt toe te roepen”, zegt Christel Desutter, hoofd preventiedienst IDPBW. “Daarnaast hebben onze medewerkers nu dus ook voor de ’traditionele’ griepprik gekozen.”

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.