PC Sint-Jan Baptist is voortaan ook een sportief ‘bedrijf’

Sportbedrijf PC Sint-Jan

Een padeltoernooi, de viking run, eigen containercup… PC Sint-Jan-Baptist behaalde zopas het label ‘Sportbedrijf’ en dat hoeft niet te verbazen. Het is een beloning voor de inspanning van het PIT-team (Personeel in Trainingspak).

Tijdens het jaar 2023 mag PC Sint-Jan Baptist zichzelf een ‘erkend’ sportief bedrijf noemen. Het label ‘Sportbedrijf’ wordt uitgereikt door Sport Vlaanderen. “We zijn zeer fier op dit label, het toont aan dat onze organisatie zich engageert om gezondheid, sport en beweging te promoten naar de medewerkers toe. Mentale en fysieke gezondheid gaan hand in hand, wij willen zorg dragen voor beide”, klinkt het bij de Zelzaatse zorgorganisatie.

Eigen containercup

Het label is bovenal een pluim op de hoed van het PIT-team. Dat levert intern inspanningen om leuke sportactiviteiten op poten te zetten. Ook in 2023 staat er weer heel wat sportief op de agenda voor collega’s. “Graag bieden we naast klassieke sportactiviteiten zoals Start 2 Run en een sportdag ook een padeltoernooi en onze eigen Container Cup aan”, zegt directeur organisatie Luc Querter.

“Daarnaast zullen we deelnemen aan de Viking Run begin mei en de fitnessruimte wordt na de therapie uren opengesteld voor onze medewerkers. Hier worden individuele én begeleide trainingen aangeboden.”

Welbevinden

“Het is belangrijk om in te zetten op het welbevinden van medewerkers, zowel lichamelijk als mentaal. Dat dit project door medewerkers zelf is uitgewerkt, toont aan dat er bij Sint-Jan-Baptist bevlogen en geëngageerde mensen werken”, zegt algemeen directeur Marc Van Uytven. “We zijn het eerste psychiatrisch ziekenhuis dat het label Sportbedrijf behaalt, we zijn dan ook zeer trots.”

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.