Acterende artsen AZ Sint-Lucas schenken €27.000 weg

acterende artsen sint-lucas

Vier artsen van AZ Sint-Lucas Gent schonken 27.000€ aan drie goede doelen. Dat budget is de volledige opbrengst van het toneelstuk ‘God van de Slachting’ dat ze in oktober 2022 op de planken brachten.

De acterende artsen Marianne Lippens (nuclearist), Koen Willems (psychiater), Birgitte Vangehuchten (anesthesist) en Harald Peeters (maag-darmspecialist) konden vzw H.E.L.P., vzw Revive en vzw Touché elk een cheque van €9.000 overhandigen. Hun opvoering van God van de Slachting was een schot in de roos. Acht keer brachten ze dit toneelstuk. De goede doelen lieten weten erg dankbaar te zijn met de schenking.

In 2019 waagden de artsen zich eerder al aan het toneelstuk ‘Het Diner’. Gaan ze voor een derde opvoering? “Ik ben blij dat we opnieuw het vertrouwen hebben gekregen om als amateurs dit stuk voor een groot publiek te mogen brengen”, vertelt Birgitte Vangehuchten. “Er liggen al drie mooie scripts klaar, maar ik moet mijn mede-acteur nog overtuigen om zich opnieuw voor dit avontuur te smijten.” Het hoeft namelijk geen betoog dat de repetities en het werk geen evidente combinatie zijn.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.