Jan Yperman Ziekenhuis verwelkomt 1000ste baby

Duizendste bevalling Jan Yperman Ziekenhuis

Op donderdag 15 december is Alba Lebleu geboren. Ze is het dochterje van Guilbert Floriane en Gauthier Lebleu, en bovendien de duizendste baby die dit jaar ter wereld werd gebracht in het Jan Yperman Ziekenhuis.

Alba had bij de geboorte een gewicht van 3,060 kilo en was 50 centimeter groot. Zowel baby als mama stellen het goed. De begeleidende gynaecoloog dr. Vanderbeke had de eer de duizendste baby van het jaar 2022 in het Ieperse ziekenhuis te mogen verwelkomen.

In 2021 telde het ziekenhuis in totaal 1085 bevallingen, waaronder 14 tweelingen. Dat getal blijft de afgelopen jaren trouwens redelijk gelijk. Het jaar daarvoor, in 2020, telde het Jan Yperman Ziekenhuis 1057 geboortes, waarvan 10 tweelingen. In 2018 was er evenwel een kleine uitschieter: dat jaar kwamen er 1150 baby’s ter wereld in het ziekenhuis, waarvan maar liefst 24 tweelingen.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.