Wandelen voor Pink Ribbon is populair

Pink Ribbon wandelgroep

In twee jaar tijd zijn er in Vlaanderen al bijna dertig wandelgroepen van Pink Ribbon opgestart. De wandelcommunity overtuigt jong en oud, en is nu één van de grootste wandelgroepen van Wandelsport Vlaanderen.

Pink Ribbon vzw startte de wandelgroepen als preventief project tegen borstkanker, en om mensen in beweging te krijgen. Dertig procent van het risico op borstkanker heeft namelijk met de levensstijl te maken: te weinig beweging en overgewicht vormen de belangrijkste risicofactoren. Eén uur lichaamsbeweging per week doet het risico op borstkanker al met 6 procent afnemen. Met twee uur sport verminder je het risico met 12 procent. Drie uur sport met 18 procent, enzovoort… “Wie regelmatig wandelt neemt meer zuurstof op, slaapt beter en heeft minder depressieve gevoelens. Je blijft niet alleen fysiek fit, ook je hersenen blijven fitter”, klinkt het overtuigend bij Pink Ribbon vzw.

Herstel en herval voorkomen

In een Pink Ribbon-wandelgroep is telkens een wandelcoach aanwezig. Deze worden opgeleid bij Sport Vlaanderen. In een aantal van de wandelgroepen zijn ook (ex)-borstkankerpatiënten actief. Ook voor hen is bewegen, als onderdeel van het herstel en om herval te voorkomen, essentieel. Daarnaast is een wandelgroep een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Om tegemoet te komen aan de populariteit van de wandelgroepen, besluit de vzw een vijfde opleidingsdag voor nieuwe wandelcoaches te organiseren op zaterdag 10 december 2022. Kandidaten kunnen zich hier aanmelden.

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES