GZA Ziekenhuizen viert 100 jaar campus Sint-Vincentius met expo

Sint-Vincentius expo

Campus Sint-Vincentius bestaat een eeuw. Om die mijlpaal in de verf te zetten, organiseert GZA Ziekenhuizen een tentoonstelling over de rijke geschiedenis van het ziekenhuis.

In 1922 werd de vzw ‘St.-Vincentiusgasthuis der Zusters van Liefde’ opgericht. Gedurende het honderdjarig bestaan van de campus vonden er heel wat gebeurtenissen en veranderingen plaats. Wist je bijvoorbeeld dat het ziekenhuis lange tijd een verpleegschool met internaat had? En dat zowel koningin Elisabeth als koning Boudewijn ooit een bezoek aan het ziekenhuis brachten?

Met die leuke weetjes vervat in een tentoonstelling, pakt het ziekenhuis nu uit. Daarnaast vertelt de expo ook heel wat over het architecturale verleden van het gebouw. Oude foto’s en krantenartikelen van vroeger maken het tastbaar. “Als kers op de taart kan je zelfs een aantal antieke toestellen bezichtigen, die jaren geleden in het ziekenhuis werden gebruikt”, klinkt het.

De expo werd officieel geopend in het bijzijn van een aantal genodigden, zoals zusters die nog in het ziekenhuis werkzaam waren. Interesse? Je kan de tentoonstelling nog tot eind dit jaar bezichtigen in de kapel van de campus Sint-Vincentius, tijdens de bezoekuren van het ziekenhuis (van 14 tot 20 uur).

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.