De Roze Mars haalt 387.000 euro op ten voordele van Pink Ribbon

De Roze Mars tvv Pink Ribbon

Van 1 tot en met 31 oktober vond de zesde editie van de Roze Mars plaats, de tweede van dit jaar. Achtduizend enthousiastelingen schreven zich in. Dat inschrijvingsgeld, en de extra donaties, leverden in totaal – samen met de eerste mars erbij – 387.000 euro op voor het goede doel.

De Roze Mars is ondertussen een traditie geworden. Tweemaal per jaar roept de vzw Pink Ribbon de Belgen op om een maand lang 10.000 stappen per dag te zetten. Zo wil de organisatie iedereen enerzijds bewustmaken van het belang van een actieve levensstijl en anderzijds geld inzamelen om hun projecten in de strijd tegen borstkanker te financieren. “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen er iets voor over hebben om de strijd tegen borstkanker te steunen”, zegt gedelegeerd bestuurder Hilde Debackere.

“Met Pink Ribbon willen we niet alleen de levenskwaliteit van patiëntes verhogen, maar ook meer borstbewustzijn bij iedereen creëren. Immers 1 op 3 kankerdiagnoses (niet enkel borstkanker nvdr.) kan vermeden worden door een actieve en gezonde levensstijl. De 21.000 deelnemers aan De Roze Mars hebben, letterlijk en figuurlijk, opnieuw een belangrijke stap gezet”, besluit Hilde Debackere, algemeen directeur van Pink Ribbon vzw. 

370 bedrijven

Er schreven in 2022 meer dan 370 bedrijven in voor de De Roze Mars, waaronder zowel grote als kleinere namen. “Het grootste deel van onze tijd spenderen we op het werk. Bovendien zijn er meer en meer kantoorjobs, waardoor we globaal gezien minder bewegen. Vandaag zitten we maar liefst 500 minuten per dag. Daar wilden we met Pink Ribbon iets aan doen”, legt Hilde uit. “Door bedrijven te stimuleren om deel te nemen aan De Roze Mars, werken ze niet alleen aan de gezondheid van hun werknemers maar het stimuleert ook hun geheugen en concentratievermogen. Bedrijven varen er dus wel bij door hun collega’s op tijd en stond een ronde te laten lopen door of rond het kantoor”. 

Nu de zesde editie van De Roze Mars geëindigd is, wil Pink Ribbon iedereen blijven aanmoedigen om de nieuwe gewoonte verder te zetten.

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.