Expo rond dementie: een blik in het geheugen van ouderen

Expo dementie

Rondsnuffelen in het geheugen van ouderen. Dat is de expo ‘dementie anders bekeken’ die vandaag 5 oktober officieel geopend wordt in woonzorgcentrum Hof van Arenberg in Duffel.

‘Dementie anders bekeken’, zo heet de tentoonstelling. Het toont een geheel van foto’s, impressies en voorwerpen die het geheugen van ouderen positief stimuleren. De expo wordt ook wel een ‘herinneringskoffer’ genoemd. Tim Carpentier is de initiatiefnemer ervan. Hij creëerde de rode draad in het verhaal, namelijk het ophalen van herinneringen. Met een glimp van het verleden wil hij ouderen prikkelen. Nu trekt Carpentier met zijn herinneringskoffer naar het woonzorgcentrum Hof van Arenberg in Duffel.

“Hier wordt niet gesproken over ‘dementerenden’, maar over én met mensen met dementie”, klinkt het. In het woonzorgcentrum zijn vijf kleinschalige woningen voor tien tot vijftien personen, waarvan twee voorbehouden voor personen met dementie. Aan de overkant, in een apart gebouw de Peerle, kan begeleiding voor deze personen en hun familie van thuis uit opgestart worden. “Er is ook het lokale dienstencentrum en een centrum voor dagverzorging met een eigen vervoersdienst.”

‘Dementie anders bekeken’ gaan bezichtigen? Dat kan alle dagen van oktober tussen 11 en 18 uur. De expo is vrij te bezoeken.

LEES OOK IN INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.