Monumenten in roze gehuld voor internationale borstkankermaand

Pink Illumination Brugge

Oktober is internationale borstkankermaand. Om de campagne te starten, worden wereldwijd monumenten in een roze gloed gehuld. Ook het Brugse stadhuis baadde tussen 30 september en 2 oktober in een roze licht.

‘Pink Illumination’, zo heet de actie waarbij monumenten worden belicht met roze spots. In België is Pink Ribbon vzw de stuwende kracht achter de campagne. Het stadhuis van Brugge werd zo vrijdagnacht 30 september in het roze gehuld. Inmiddels is het weer een ‘gewoon’ monument. Hetzelfde geldt voor het stadhuis van Brussel, dat op zaterdag 1 oktober tussen 21 en 23 uur belicht werd. In Lier gaan ze een stapje verder. Daar zal het stadhuis tot maandag 10 oktober roze verlicht zijn.

Pink Illumination Brugge 3009 Hilde Debackere
“Niemand vecht alleen tegen borstkanker”, zegt gedelegeerd bestuurder van Pink Ribbon, Hilde Debackere.

“Met deze actie willen we de start van de internationale borstkankermaand in oktober in de kijker zetten en alle (ex-)borstkankerpatiënten en hun directe omgeving een hart onder de riem steken”, vertelt Hilde Debackere, gedelegeerd bestuurder van Pink Ribbon. “Niemand vecht namelijk alleen tegen borstkanker. We zijn dan ook enorm blij dat dit jaar opnieuw zulke mooie illuminaties plaatsvinden en we extra visibiliteit kunnen vragen voor de ziekte die maar liefst 1 vrouw op 9 in ons land treft.” 

De energiecrisis woedt, en dat voelen de steden natuurlijk ook. Daarom maken sommigen gebruik van LED-verlichting, en wordt op veel plekken de stekker op een bepaald uur uitgetrokken. Desondanks is er wereldwijd veel steun voor de actie.

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.