Samen sporten levert AZ Maria Middelares label Sportbedrijf op

Maria Middelares Sportbedrijf

Collega’s stimuleren tot bewegen en gezond eten. Dat is het doel van het Greenteam van AZ Maria Middelares. Om hun geleverde inspanningen te belonen, ontvangt het Gentse ziekenhuis het label Sportbedrijf 2022 – 2023 van Sport Vlaanderen.

Het Greenteam van AZ Maria Middelares kan zich voortaan ‘dreamteam’ noemen, want de erkenning van Sportbedrijf is een pluim op hun hoed. AZ Maria Middelares trouwens het eerste Oost-Vlaamse ziekenhuis dat het label ontvangt.

Een gezonde leef- en verblijfsomgeving en een duurzamere mobiliteit, dat is waar het ziekenhuis naar streeft. De werkgroep Greenteam, een team collega’s van alle hoeken van het ziekenhuis, probeert dat doel te concretiseren met maatregelen. Ze zorgden alvast voor een Finse piste op het terrein van het ziekenhuis en stelden de revalidatieruimte van patiënten open buiten de openingsuren. Daarnaast kunnen medewerkers terecht in het SportMedisch Centrum in Gentbrugge voor een sporttraject op maat. Ook thuiswerkers worden aangemaand meer te bewegen aan de hand van bewegingstips. Ten slotte voorziet AZ Maria Middelares in fietsleasing, fietslessen en fietsvergoedingen.

“Dit label is een mooie bekroning van onze inspanningen”, laat algemeen directeur Christophe Mouton weten. “We blijven zoeken naar nieuwe manieren om onze medewerkers aan het bewegen te krijgen. Ik ben ons Greenteam bijzonder dankbaar om hier mee de schouders onder te zetten.”

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.