Dagcentrum Dominiek Savio toont ‘kantkunst’ van volwassenen met beperking

Kant expo Dominiek Savio

Kant in het kasteel, met die prikkelende naam nodigt dagcentrum Dominiek Savio in Gits uit de werken van dertig volwassenen met een (neuro-)motorische beperking of niet-aangeboren hersenletsel te bewonderen. Het resultaat van jarenlang werk.

Van 7 tot 28 oktober 2022 loopt in het kasteel van Dominiek Savio de kanttentoonstelling ‘Uit het goede hout geklost’. Bezoekers kunnen er kennismaken met de toch wel indrukwekkende talenten van mensen met een beperking. “Kantklossen doen we hier al decennia lang”, klinkt het bij de zorgorganisatie. “Het is een ambacht waar veel geduld en doorzetting voor nodig is. Mensen werken soms maandenlang aan hun kantwerk. De eindresultaten zijn pareltjes die ze graag met het grote publiek delen.”

De expo toont het resultaat van meer dan drie jaar werk. Er werd gewerkt met verschillende materialen, kleuren en composities. “De tentoonstelling vertelt een verhaal over dromen, kennis en over wie we als mensen zijn.”

Interesse? De tentoonstelling loopt elke werkdag van 10 tot 16 uur en is gratis. Ook op zaterdag 15 oktober staan de deuren open.

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.