Eén dag aan de slag in woonzorgcentrum: “een niet-alledaagse teambuilding”

KONE in woonzorgcentrum

Een dag meedraaien in een woonzorgcentrum terwijl je uit een heel andere sector komt, het is eens wat anders. Vijf medewerkers van KONE gingen maandag een namiddag aan de slag in woonzorgcentrum Ter Potterie in Brugge.

Maandag 5 september was Internationale Dag van de Liefdadigheid. Dat momentum lieten ze bij liften- en roltrappenproducent KONE niet zomaar passeren. “We hebben deze symbolische dag (Internationale Dag van de Liefdadigheid werd in 2012 geïntroduceerd door de Verenigde Naties, nvdr.) uitgekozen om lokale initiatieven te helpen”, vertelt Ilse Vanderlocht, managing director bij KONE. “Onze medewerkers zijn trots dat ze mensen de hand kunnen reiken. Noem het gerust een teambuilding, maar dan van een niet-alledaagse soort.” De Brugse welzijnsvereniging Mintus verwelkomde de delegatie van vrijwilligers met veel enthousiasme.

“De ploeg zette haar beste beentje voor in ons woonzorgcentrum”, vertelt Fernand Mus, directeur van WZC Ter Potterie. “Ze hebben meteen geholpen met de animatieactiviteiten.” Op het programma stond een rolstoelwandeling met enkele bewoners van het woonzorgcentra. De vijf vrijwilliger gingen op pad, samen met één van de vaste begeleiders. “Onderweg hebben we uiteraard tijd gemaakt voor een pauze op een zonnig terrasje voor een hapje en een drankje. Onze mensen hebben dit echt op prijs gesteld.”

Ook Pablo Annys, Mintus-voorzitter, is tevreden over het initiatief “We zijn opgetogen dat mensen ervoor kiezen een namiddag mee te draaien in onze werking. Een opsteker voor een stad als Brugge.”

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES