Campagne in zicht: 40 jaar MS-Liga Vlaanderen

Affiche MS-Liga campagne

Donderdag 1 september trapt vzw MS-Liga Vlaanderen de jaarlijkse campagne op gang. Vrijwilligers verkopen dan chocolade en koekjes tot eind december. Dat gebeurt dit jaar onder de vlag van het thema ’40 jaar MS-Liga Vlaanderen’.

2022 is een bijzonder jaar voor de MS-Liga. “We blazen 40 kaarsjes uit”, legt algemeen directeur Luc De Groote uit. “Als patiëntenorganisatie staan we al veertig jaar lang klaar voor mensen met MS en hun familie. Het thema voor onze jaarlijkse MS-campagne was dan ook snel gekozen.”

“Het was onze redding”

MS-Liga Vlaanderen biedt informatie, ondersteuning en psychosociale begeleiding. Daarnaast springt de organisatie in de bres voor het verdedigen van de belangen van patiënten, en biedt het ondersteuning aan wetenschappelijk onderzoek naar de aandoening. Voor velen is het al veertig jaar lang een steun en toeverlaat.

“In 1981 kwam ik voor het eerst in contact met MS-Liga Vlaanderen”, vertelt Maria, voorzitter van De Glimlach, één van de afdelingen van MS-Liga Vlaanderen. “Mijn man kreeg de diagnose MS, dus we gingen op zoek naar info en lotgenoten. Zo kwamen we, via een maatschappelijk werker, terecht bij de organisatie. Ze vertelde ons ook over De Glimlach. De groep was toen maar net ontstaan in Antwerpen. Het was niet evident om die stap te zetten, maar het was onze redding.”

Ready, set, go

1 september is het dan weer zover. Dan schiet de MS-campagne uit de startblokken. Tot en met 31 december zijn honderden Belgische vrijwilligers op de been om chocolade van Galler en koekjes van Jules Destrooper aan de mens te brengen. . “De opbrengsten ondersteunen de werking van MS-Liga Vlaanderen en haar afdelingen”, vertelt Vanlimbergen. “We zijn als organisatie voor meer dan 80 procent afhankelijk van giften en legaten”, vult directeur De Groote aan. “De opbrengst van de jaarlijkse actie geeft zuurstof om onze leden en projecten te blijven ondersteunen en ontwikkelen.”

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.