AZ Alma ontvangt schenking van 5.000 euro voor kinder- en jeugdpsychiatrie

Rotary cheque 5.000 euro

Rotaryclub Maldegem en Innerwheel Meetjesland tonen zich van hun gulle kant. Met een cheque van 5.000 euro bezocht een delegatie van de club het nieuwe dagopvangcentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Timanti in AZ Alma. Dat wordt geïnvesteerd in hippotherapie.

De delegatie van Rotaryclub Maldegem en Innerwheel Meetjesland werd hartelijk ontvangen in het Timanti-paviljoen. Coördinator Griet Plettinx, klinisch psycholoog Stephanie Peene en professor dokter Filip De Keyser maakten de bezoekers wegwijs in het nieuwe centrum. “We werken samen met OBC De Waai”, vertelt Plettinx. “We willen aan zoveel mogelijk jongeren de kans bieden tijdens hun traject hippotherapie te volgen.” Op woensdagvoormiddag gaan telkens vier jongeren naar dit observatie- en behandelcentrum.

“Door jongeren in contact te brengen met paarden en andere dieren, kunnen ze bepaalde ervaringen opdoen. Het helpt hen in het hier en nu te staan. Bovendien kunnen jongeren op die manier sommige zaken beter plaatsen. Ze worstelen met thema’s zoals stress, prestatiedruk, onzekerheid, rust vinden… De schenking van 5.000 euro is heel welkom”, klinkt het, “we investeren in hippotherapie.”

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.