Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen en Tempus Thuisverpleging bundelen de krachten

Directie WGK Tempus

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen werkt voortaan samen met Tempus Thuisverpleging. Zo willen de thuiszorgorganisaties een antwoord bieden op de toenemende zorgvraag én het personeelstekort. Want ‘met traditionele recepten kan je hier geen antwoord meer op geven’, klinkt het.

Wim Allemeersch Niels Van Cauteren
Wim Allemeersch, algemeen directeur Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, en Niels Van Cauteren, oprichter Tempus Thuisverpleging

Tempus Thuisverpleging is vooral in de regio Waas en Dender actief. Het is een eerder ‘kleine’ organisatie met ongeveer zeventig zelfstandige thuisverpleegkundigen in dienst. Wit-Gele Kruis is daartegenover een mastodont. Toch zal Tempus zijn eigenheid behouden. “Het is belangrijk dat we onszelf kunnen blijven. Onze naam en filosofie veranderen niet”, bevestigt oprichter Niels Van Cauteren.

“Onze eigenheid is wat ons siert, en daar wil Wit-Gele Kruis net verder op inzetten. Het is een grote speler, die zich enorm bewust is van de uitdagingen in de sector vandaag. Met de traditionele recepten kan je hier geen antwoord meer op geven.”

Meerwaarde voor patiënt en medewerker

Wit-Gele Kruis is over de hele provincie actief en telt meer dan 1600 medewerkers, waarvan 1400 zorgverleners. “Dit is een mijlpaal voor ons. We gooien de oogkleppen af en willen volop inzetten op elkaars sterkte. Flexibiliteit, expertise en jarenlange ervaring: we leggen de voordelen van een kleine en een grote organisatie samen. Dat is zowel voor onze patiënten als voor onze medewerkers een meerwaarde,” aldus Wim Allemeersch, algemeen directeur van Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.