Bewoners van WZC Neerveld tonen hun artistiek talent

WZC Neerveld

Het woonzorgcentrum Neerveld in Sint-Lambrechts-Woluwe opende het afgelopen weekend de deuren voor een tentoonstelling. De bewoners stelden er hun kunstwerken voor die ze samen met kunstenares Hannah Lemahieu maakten.

Het WZC Neerveld organiseert sinds februari twee à drie keer per week een workshop waarin bewoners zich van hun meest creatieve kant kunnen tonen. Dat onder de begeleiding van kunstenares Hannah Lemahieu. De tentoonstelling is het hoogtepunt van dat langdurig project.

Stem voor de bewoners

“Het idee was om de deuren van ons huis te openen en om binnen te laten wat daar gewoonlijk niet te vinden is: in dit geval kunst. Dit project werkt echt verbindend. De workshops stimuleerden bewoners die erg op zichzelf waren om uit hun kamer te komen”, vertelt Anne Binet, directeur van WZC Neerveld. 

Behalve een ontmoetingsplaats creëren, was het project ook bedoeld om de bewoners een stem te geven. “We willen de bewoners meer zichtbaar maken”, legt Lemahieu uit. “Dat kan via een tekening, tekst of fysieke expressie.” De expositie was een mooie opportuniteit om bewoners, personeel, vrienden en familie samen te brengen. . “Een prachtig moment”, besluit de kunstenares.

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES