Wit-Gele Kruis van Antwerpen krijgt lof voor goede zorg

Wit-Gele Kruis van Antwerpen

Het Wit-Gele Kruis van Antwerpen ontving zopas het gouden label van Qualicor Europe. Daarmee wordt hun werking erkend als kwaliteitsvol en veilig. De auditoren hadden lof voor de verpleegkundige expertise, warme cultuur, doorgroeikansen en afstemming van de zorg met de patiënten.

Eind maart werd de werking van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen grondig onder de loep genomen. Vier auditoren reden mee met de verpleegkundigen, bezochten alle afdelingen, namen procedures door, interviewden collega’s, patiënten en artsen… Dat telkens met een focus op kwaliteit en veiligheid. De werknemers kunnen nu hun hart ophalen, het rapport is bijzonder goed. De organisatie scoort 99,5 procent. Dat is ruim voldoende voor het gouden kwaliteitslabel.

Geen lucky shot

Ellen Joan van Vliet, CEO van Qualicor Europe, vertelt: “Het Wit-Gele Kruis Antwerpen heeft met trots laten zien hoe alle collega’s hebben doorgebouwd op het fundament van de eerste accreditatie (in 2019 ontving de organisatie al eens het label, nvdr.). De auditoren troffen een open, warme cultuur aan met een sterke focus op de combinatie van persoonlijke en professionele zorg. Waar mensen echt verschil kunnen maken.”

Algemeen directeur Stefaan Sarens vult tevreden aan: “Onze collega’s bieden dagelijks zorg volgens de hoogste standaarden. Ik ben er dus van overtuigd dat het label geen lucky shot is. Dat we ook complimenten krijgen voor onze warme aanpak, maakt me enorm trots. Dat is waar we voor staan: warme maar vooral authentieke zorg voor elke patiënt.”

Sterk de coronapandemie door

Heel wat aandachtspunten van Qualicor, zoals handhygiëne en algemene infectiepreventie, bleken belangrijke pijlers in de strijd tegen het coronavirus. Directeur zorgbeleid Stef Peeters bevestigt: “Handen ontsmetten, beschermingsmaterialen dragen, propere en vuile materialen strikt scheiden … het zat er bij ons al ingebakken. We lieten ons bovendien niet overmannen door angst, maar bleven elke dag naar onze patiënten thuis gaan. Bovendien merk ik dat we ondanks – of misschien zelfs dankzij – de coronapandemie nog verder gegroeid zijn. Dat is de auditoren niet ontgaan. Het resulteert in een uitmuntend rapport.”

Qualicor is voornamelijk gekend bij ziekenhuizen en woonzorgcentra.

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.