Borstcentrum Jessa ontvangt ‘Michelinster’ voor goede zorg

Borstkankercentrum Jessa

In het Jessa Ziekenhuis krijgen patiënten uitstekende borstkankerzorg. Dat wordt nu bevestigd met het EUSOMA-certificaat, ook wel de ‘Michelinster’ voor borstkankerzorg genoemd. Dr. Guy Oyre van het borstcentrum: “Ik ben trots op het hele team dat deze hoogkwalitatieve zorg elke dag waarmaakt.”

Al sinds 1996 kunnen borstkankerpatiënten terecht in het Jessa Ziekenhuis. Daar staat een interdisciplinair team voor hen klaar. “Dit certificaat is absoluut een opsteker voor het hele team”, vertelt borstverpleegkundige Ann Bogemans. “Want het is dankzij de intensieve samenwerking dat we kwaliteitszorg bieden. Onze expertise is bovendien up-to-date. Tegelijk geven we veel aandacht aan de individuele patiënten. We merken aan hun reacties dat ze veel vertrouwen hebben in onze aanpak.”

Korte wachttijden en minder stress

Die erkenning krijg je niet zomaar. EUSOMA, the European Society of Breast Cancer Specialists, voerde een grondige doorlichting van het borstcentrum. “Op maar liefst 150 criteria moet je positief scoren”, zegt dr. Guy Oyre. “Vorige week ontvingen we dan de officiële certificatie. Dit bevestigt dat we aan de strenge Europese eisen beantwoorden om in een multidisciplinaire omgeving hoogstaande kwaliteitszorg aan te bieden. Een sprekend voorbeeld: volgens de meest recente cijfers is 86,5 procent van onze patiënten met borstkanker vijf jaar na hun diagnose nog in leven. Dat is 27 procent beter dan gemiddeld. Daarnaast hanteren we korte wachttijden, want in onzekerheid wachten op mogelijk slecht nieuws is stresserend. Het lukt ons nagenoeg altijd om de patiënt binnen de vierentwintig uur na onderzoek de diagnose te geven.”

Het Jessa Ziekenhuis is het achtste ziekenhuis in België dat het certificaat ontving.

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.