Parlée Pistolet serveert ontbijt voor Gentse eerstelijnshulp

Parlée Pistolet

Op dinsdag 14 juni startte de ontbijtweek voor de Gentse zorg- en hulpverleners. Tweehonderd hulp- en zorgverleners startten hun dag met een volle maag en hernieuwde energie. Het werd gesmaakt!

Parlée Pistolet wordt georganiseerd door Eerstelijnszone Gent vzw. Zij spreken nu al van een geslaagd evenement. Naast Sint-Amandsberg vonden er in nog vier Gentse wijken ontbijten van Parlée Pistolet plaats voor Gentse eerstelijnshulpverleners. Tijdens deze ontbijten ligt de nadruk op gezellig samenzijn, maar ook op netwerken en veerkracht.

Parlée Pistolet

Het is algemeen geweten: de werkdruk in de eerstelijnszorg was al hoog voor de coronapandemie. Dat door structurele personeelstekorten. Tijdens de crisis weren ze nog meer op proef gesteld. Tijd om op adem te komen was er niet meer. De Gentse Eerstelijnszone wil via deze ontbijten het signaal geven dat de hulp- en zorgverleners er niet alleen voor staan.

Aandacht van de overheid vragen

“We willen de Gentse eerstelijnswerkers bedanken voor hun harde werk de afgelopen 2 jaar”, aldus Isabelle Van de Steene, voorzitter Eerstelijnszone Gent vzw, “maar tegelijkertijd willen we ook bij de Vlaamse en Federale overheid aandacht vragen voor de structurele tekorten aan hulpverleners en de blijvende hoge werkdruk die hiermee gepaard gaat. We hebben nood aan duurzame oplossingen om de druk op de eerstelijn te verkleinen”.

In de loop van de week zullen er bovendien verspreid over de Gentse wijken nog eens tien lokale dienstencentra, wijkgezondheidscentra en buurthuizen hun deuren openzetten voor Gentse hulpverleners. De Eerstelijnszone verwacht in totaal bijna 600 hongerige zorg- en hulpverleners.

Parlée Pistolet krijgt de financiële steun van Fonds Dokter Daniël De Coninck van de Koning Boudewijnstichting.

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.