Cycling4diabetes: met de fiets van Gent naar de Galibier

Cycling4diabetes

Een team sportievelingen van het Diabetes Liga Cycling Team vertrok zaterdag 11 juni onder de noemer ‘Cycling4diabetes’. Met 17 leden en 6 begeleiders fietsen ze van Gent naar de voet van de Galibier in de Franse Alpen. Een pittige tocht ten voordele van kinderen met diabetes.

In zes dagen legt het team 900 kilometer en 8.500 hoogtemeters af. De apotheose is zaterdag 18 juni. Dan start de groep aan de beklimming van de 2642 meter hoge Col du Galibier in kader van Climbing for Life.

Eén van de sportievelingen is Paul Van Tenderloo, algemeen directeur Woonzorg emmaus, en serdert een tiental jaar Diabetes type 1-patiënt. “Zelf had ik tot mijn diagnosestelling in 2012 amper gefietst”, vertelt Van Tenderloo. “Mijn Transalp moto verkocht ik en een racefiets kwam in de plaats. No sweat, no glory… Ondertussen heb ik het fietsvirus goed te pakken. Gezonde voeding, stress zoveel mogelijk vermijden en veel bewegen zijn de sleutelwoorden. Fietsen helpt me enorm daarbij.”

Zijn stalen ros is sindsdien zijn belangrijkste vervoersmiddel. “Als het enigszins mogelijk is, laat ik de auto aan de kant staan en neem mijn fiets, ook voor werktrajecten, ver weg van de dagelijkse files én veel duurzamer qua verplaatsing. Dit jaar, de kaap van 60 jaar ruim overschreden, fiets ik dus mee met het Cycling4Diabetes Team, ondertussen allemaal vrienden.”

Cyling4diabetes
Het team is onderweg. Ze stellen het goed en maken zich klaar voor de grote klim.

Een onbezorgde vakantie

Cycling4diabetes zamelt geld in voor kinderen en jongeren met diabetes. De verzamelde fondsen geven deze kinderen en jongeren die het (financieel) moeilijk hebben, de mogelijkheid om deel te nemen aan sportkampen en vakanties op maat. Die vakanties worden al jaren georganiseerd door de Diabetes Liga en spelen een belangrijke rol om als kind of jongere op een kwalitatieve manier te leven met diabetes. Tijdens deze kampen kunnen ze zichzelf zijn, leren van elkaar en zich onbezorgd amuseren. Dankzij de deskundige medische begeleiding bieden deze vakanties een zorgeloze periode voor de kinderen alsook voor de ouders.

Cycling4diabetes krijgt steun van Novo Nordisk, Galloo Recycling en Etixx.

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.