Zeg niet langer ‘NVKVV’, maar ‘Netwerk Verpleegkunde’

Netwerk Verpleegkunde

Ook al is de naam voor de vzw ‘Nationaal Verbond voor Katholieke Verpleegkundigen en Vroedvrouwen’ in het verleden met uiterste zorg gekozen, echt vlot gaat die ook niet over de tong. Dan is de nieuwe naam, ‘Netwerk Verpleegkunde’ veel makkelijker. Maar er zijn nóg redenen waarom NVKVV van naam verandert…

Een veranderende zorgsector beïnvloedt ook ons de beroepsorganisatie. Door de jaren heen heeft het NVKVV haar dienstverlening en aanbod gewijzigd. Hierdoor straalt de naam niet meer uit waar de vereniging vandaag voor staat en wat ze doet. Het NVKVV oriënteert zich niet als een ‘verbond’ en liet haar ‘katholieke’ visie in 2015 los in pluralistische statuten. Sinds datzelfde jaar is NVKVV ook geen beroepsorganisatie specifiek voor ‘vroedvrouwen’ meer.

Inclusief en verbonden

“Hoog tijd dus voor een nieuwe naam die aan de buitenwereld duidelijk maakt waar onze beroepsorganisatie wel voor staat. De keuze is gevallen op ‘Netwerk Verpleegkunde‘”, zegt algemeen coördinator Ellen De Wandeler. “De naamsverandering vandaag is gekoppeld aan het succesvolle magazine Netwerk Verpleegkunde dat dit jaar haar eerste kaars uitblaast en aan de circulaire renovatie van het gebouw aan het Vergotesquare dat in 2022 terug in gebruik wordt genomen. Een belangrijke en duidelijke keuze voor een professionele uitstraling van verpleegkundigen.”

“Met de nieuwe naam willen we onze kernwaarden nog sterker uitdragen naar al onze huidige en potentiële leden. Onze ledenorganisatie is vandaag niet meer dezelfde als bij de start in 1934”, vervolgt ze. “We kunnen nu zorgvuldig definiëren wie we (willen) zijn voor verpleegkundigen. De nieuwe naam is een blik op de toekomst, die helpt onze ambities van verpleegkundigen beter onder woorden te brengen en die bijdraagt tot een herpositionering van ons beroep.”

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.