Keuken van AZ Zeno ontvangt prijs voor goede kwaliteit

Keuken AZ Zeno

Op zoek naar een werkgever die je een kwaliteitsvolle lunch garandeert? Dan is AZ Zeno in Knokke-Heist de place to be. De grootkeuken ontving het Smiley-label van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat label garandeert een correcte voedselveiligheid in het ziekenhuis.

Het Smiley-label is de hoogt mogelijke kwaliteitserkenning die een grootkeuken in een ziekenhuis kan ontvangen in België. Het betekent dat je aan alle eisen van het FAVV voldoet. Om dat label te behalen, moet de grootkeuken aan een hele reeks criteria voldoen. Zo moet men verplicht werken met een autocontrolesysteem, waarbij de eigen werking continu gecontroleerd wordt.

De keuken van AZ Zeno voldoet aan de strengste eisen van het FAVV. De keuken, melkkeuken, bistro en de shop ondergingen succesvol de strenge controle van het agentschap. “Elke dag opnieuw geeft het volledige team het beste van zichzelf”, vertelt Pieter De Smet, catering manager bij AZ Zeno. “Dat we dat ook tijdens de heftige coronaperiode hebben volgehouden, maakt me extra trots. Onze patiënten en bezoekers in het restaurant krijgen iedere dag kwalitatieve maaltijden voorgeschoteld. Hét topgerecht van vandaag -waarmee we zelfs in de Gault & Millau gids zijn beland- is de huisgemaakte ossobucco. Het smiley-label erkent dat onze maaltijden niet alleen lekker zijn maar ook veilig bereid en bewaard worden.”

Onaangekondigde controles

Toch kregen ze bij de keuken van AZ Zeno ook wat werkpuntjes mee. Temperatuurbeheersing, hygiëne, voedseltraceerbaarheid en kwaliteit zijn de belangrijkste aandachtspunten. Er is geen tijd om op de lauweren te rusten. “Het FAVV blijft wel nog steeds regelmatig onaangekondigde audits uitvoeren. We moeten dus iedere dag opnieuw het opgelegde controlesystemen volgen. Maar met ons topteam is dat zeker en vast geen probleem”, zegt Pieter.

Het ziekenhuis mag drie jaar uitpakken met het label. Daarna moet het opnieuw behaald worden.

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES