Herdenkingsmunt voor zorgpersoneel

Herdenkingsmunt voor zorgpersoneel

‘Dank u, merci, danke’, dat staat er op de nieuwe muntstukken van 2 euro. De munten brengen hulde aan de dokters, verpleegkundigen, laboranten, apothekers, ambulanciers en vele anderen die de afgelopen twee jaar een enorme inzet toonden in bijzonder moeilijke omstandigheden. De herdenkingsmunt voor het zorgpersoneel komt vanaf het einde van de zomer in omloop.

“De fysieke en mentale inzet die onze zorgsector heeft getoond in bijzonder moeilijke omstandigheden is uitzonderlijk. Zij stonden jarenlang in de frontlinie om onze samenleving te beschermen en te ondersteunen. Met deze herdenkingsmunt willen we onze helden van de zorg danken en hun inspanningen blijvend in herinnering houden. We zullen dan ook heel uitzonderlijk twee miljoen munten in omloop brengen”, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem.

De minister stelde de nieuwe munt vandaag voor in het UZ Gent. Eerder had onder andere ook Italië een herdenkingsmunt voor de zorgsector.

Twee miljoen munten

Vanaf het einde van de zomer zullen de 2 miljoen exemplaren van de herdenkingsmunt voor zorgpersoneel effectief in omloop komen, afhankelijk van de vraag naar 2 euro muntstukken bij de Nationale Bank België.

Daarnaast komen er ook 155.000 commerciële muntstukken. Die zijn verkrijgbaar via de website www.herdenkingsmunten.be.

Herdenkingsmunt voor zorgpersoneel

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.