Thuisverpleegkundige Kimberly brengt ode met ‘Lied voor de zorg’

Lied voor de zorg

Van 9 tot 15 mei is het Week van de zorg. Naar aanleiding daarvan lanceert Wit-Gele Kruis samen met thuisverpleegkundige Kimberly Claeys, ook wel bekend als Little Kim, een ‘Lied voor de zorg’. Het is een ode aan elke zorgprofessional.

“Dit lied komt recht uit het hart”, vertelt thuisverpleegkundige en zangeres Kimberly Claeys. “In de eerste plaats is het voor mijn collega’s bij Wit-Gele Kruis, maar bij uitbreiding ook voor alle zorgdragers. Corona heeft er bij iedereen stevig ingehakt, maar we staan er gelukkig niet alleen voor. Een ode dus ook aan onze partners waar we dagelijks mee samenwerken: de collega’s van gezinszorg, huisartsen, kinesisten… We zijn samen onderweg.” Kimberly geeft toe dat het niet altijd even makkelijk is, een job in de zorg: “Hoe zwaar het soms ook is, het is een fantastisch mooi beroep!”

Die mooie job combineert Kimberly met haar passie. Ze is zangeres bij onder meer folkgroep Kadril en Guido Belcanto, en heeft een solocarrière als Little Kim. “Het idee voor dit lied zat al een tijdje in mijn hoofd en kon rijpen tijdens mijn dagelijkse ronde in en rond Petegem onderweg naar mijn patiënten.” Ze werkte samen met Lennaert Maes (bekend van Lenny & De Wespen). “Hij maakte er als doorgewinterde songwriter een nummer van dat me op het lijf geschreven is.”

Voor de opnames van het Lied voor de zorg wist Kimberly zich te omringen met rasechte muzikanten: Roeland Vandemoortele staat in voor gitaar, bas en backing vocals, drummer van dienst is Geert Mariën en producer Andries Boone zorgt voor viool en mandoline.

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.