Netbaltornooi voor kwestbare ouderen

Netbaltornooi Zele

Volgende week vindt in Zele een netbaltornooi plaats. Geen nieuws, ware het niet dat de deelnemers van het sportevent allemaal kwetsbare zestigplussers zijn. Ook opvallend: organisator Zorgnetwerk Trento werkt voor dit sportieve evenement samen met de gemeente Zele én leerlingen van de richting Humane Wetenschappen van Olvi-Pius X Zele.

Minstens zestig jaar zijn, dat is de eerste voorwaarde om te mogen deelnemen aan het netbaltornooi voor kwetsbare ouderen in Zele op 28 april. Daarnaast moeten deelnemers ook verblijven in een woonzorgcentrum of gebruik maken van een dagopvang of opgenomen zijn in een zorgvernieuwingsproject, of ze moeten een 6 scoren op de Edmonton Frail Scale, of een 4 op de Groningen Frailty Indicator.

Netbaltornooi voor kwestbare ouderen in Zele

“Met Zorgnetwerk Trento hebben we veel ervaring met deze doelgroep”, zegt Elien D’Hooge. “We merken dat die doelgroep nog competitief is, maar er zijn erg weinig initiatieven voor hen. Vele sportclubs hebben wel een seniorenwerking, maar specifiek voor die groep is er erg weinig. Nochtans is het erg belangrijk voor hen om in beweging te blijven.”

Zeven teams

Op dit moment zijn al zeven ploegen van de partij om te strijden voor de kampioenstitel 2022: WZC Sint-Jozef Moerzeke, WZC De Vliet Zele, WZC De Meander Zele, WZC Molenkouter Wichelen, WZC Ter Meere Berlare, WZC Hof ter Boonwijk Dendermonde en Het Passantenhuis Dendermonde.

Met vijf spelers op het veld, en een aantal reservespelers, zullen de teams het opnemen tegen elkaar. Spelers zitten neer op een stoel en werpen de bal over het net. Valt die, binnen de lijnen van het terrein, op de grond, dan krijgt het team een punt. De ploeg die scoort, mag opgooien. Wie het eerst 15 punten haalt, wint de set. Wie twee sets wint, mag zich winnaar van de wedstrijd noemen.

Succes aan alle deelnemers!

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES