Nieuwe digitale partner voor thuisverpleegkundigen

nursing

Het Wit-Gele Kruis van Antwerpen en West-Vlaanderen werken samen aan de ontwikkeling van Nurs-e, een nieuw digitaal verpleegdossier. Hun eigen verpleegkundigen en zorgkundigen gaan ermee aan de slag en ook zelfstandige thuisverpleegkundigen tonen interesse. 

Ondersteuning sector thuisverpleging

Katalien Dendooven, algemeen directeur Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen: ‘Zowel wij als onze collega’s van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen voelden de nood om een nieuw elektronisch verpleegdossier te ontwikkelen. Nurs-e zal onze verpleegkundigen in de toekomst ondersteunen in hun verpleegkundig denken en handelen én in hun communicatie en samenwerking met diverse zorgpartners. Daarnaast willen we ook thuisverpleegkundigen van andere zorgorganisaties en zelfstandige thuisverpleegkundigen de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van Nurs-e. We geloven erin dat we hiermee de volledige sector van thuisverpleging in Vlaanderen kunnen ondersteunen bij het leveren van kwalitatieve zorg.’

Digitale verpleegkundige partner

‘Aangezien we alle verpleegkundige expertise in huis hebben en jaren ervaring hebben in de ontwikkeling van elektronische verpleegdossiers, kozen we ervoor om opnieuw zelf de ontwikkeling op te nemen. Nurs-e wordt ontwikkeld door een team van verpleegkundige experten en IT-professionals. Het is dus gemaakt door en voor verpleegkundigen. Met onze verpleegkundige know-how maken we het verschil. Er zijn geen externe partners die ons dit kunnen aanbieden. Nurs-e is dan ook geen registratietool, maar een digitale verpleegkundige partner,’ stelt Stefaan Sarens, algemeen directeur Wit-Gele Kruis van Antwerpen.

Zelfstandige verpleegkundigen geïnteresseerd

De organisatie voor zelfstandige thuisverpleegkundigen ZorgConnect kiest alvast voor Nurs-e. Jürgen De Smet, algemeen directeur ZorgConnect: ‘Ook wij zoeken naar manieren om onze thuisverpleegkundigen inhoudelijk te ondersteunen bij de uitvoering van hun job. Tijdens een ontmoeting met onze Wit-Gele Kruiscollega’s geraakten we gecharmeerd door het sterk inhoudelijk project van Nurs-e. We kijken er alvast naar uit om ermee aan de slag te gaan.’ Ook de zelfstandige praktijken van Mederi zullen de mogelijkheid hebben om Nurs-e te gebruiken.

Katalien Dendooven: ‘We zijn volop bezig met de technische en inhoudelijke ontwikkeling van Nurs-e. Binnen enkele jaren zullen onze verpleegkundigen en de verpleegkundigen van ZorgConnect en Mederi er in de praktijk mee aan de slag kunnen gaan. En wie weet volgen er nog andere partners.’

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.