Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen start met vroedvrouwenteam

vroedvrouwenteam

De eerste WGK-baby laat nog even op zich wachten maar is alvast in goede handen. Het gloednieuwe vroedvrouwenteam van Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen staat klaar om ouders en baby met de beste zorgen te omringen.

Vanaf 1 januari 2022 gaat Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen van start met een vroedvrouwenteam dat actief is over de hele provincie. Directeur zorg Peter Rasschaert: “De vroedvrouwenwerking is een mooie aanvulling op onze dienstverlening. Onze vroedvrouwen staan mama’s voor en na de bevalling bij in hun thuisomgeving en bouwen zo – net als onze thuisverpleegkundigen dat doen bij onze patiënten – een vertrouwensband op.”

Voor en na de bevalling

In nauw overleg met de huisarts, gynaecoloog en/of pediater staan de vroedvrouwen in voor aanvullende zorg voor en na de bevalling, van prenatale zorg tot medische controles of begeleiding bij borstvoeding.

Coördinator Julie Vanderschueren: “Ik combineer al heel wat jaren mijn job als zelfstandig vroedvrouw met die van thuisverpleegkundige, maar sinds januari ben ik voltijds coördinator van het nieuwe vroedvrouwenteam bij Wit-Gele Kruis. Zo blij dat ik mijn hart kan volgen en jonge ouders met raad en daad mag bijstaan.” Het vroedvrouwenteam bestaat momenteel uit 5 vroedvrouwen met elk hun eigen expertise: lactatiekundigen, een seksuologe i.o., iemand gespecialiseerd in multiculturele voorlichtingen… Zo krijgt iedereen de meest gepaste begeleiding.

Activiteiten

Het vroedvrouwenteam zet meteen ook enkele events op de planning. Er zijn (betalende) workshops maar ook heel wat gratis activiteiten: Mama Cafés, borstvoedingsworkshops, een webinar over sport… met veel liefde en plezier gegeven door een van de vroedvrouwen. Info vind je op de website of via de social media-kanalen: Instagram & Facebook.

vroedvrouwenteam
Het vroedvrouwenteam Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.