Wie verdient deze keer de chocolaatjes?

dikke merci 2

Zorgverleners geven iedere dag het uiterste van zichzelf en dat in heel wat verschillende zorgorganisaties. Ook in deze laatste editie van 2021 verrast en bedankt een zorgverlener opnieuw een collega voor het werk dat hij elke dag met zoveel liefde doet. 

 
Deze keer is het aan Martine – ‘Tinneke’ – De Boe. Ze werkt deeltijds als verpleegkundige in het woonzorgcentrum De Hopperank in Erembodegem en is daarnaast zorgvrijwilliger bij Kom op tegen Kanker. Dankzij dat vrijwilligerswerk leerde ze een heel fijn team kennen én kwam ze in contact met Peter Bruggheman, regio-coördinator Oost-Vlaanderen bij Kom op tegen Kanker. Peter zet zich dagelijks in voor een groot team vrijwilligers en omdat hij dat met zoveel passie, liefde en empathie doet, wilde Tinneke hem in naam van het hele team vandaag in de chocolaatjes zetten! 

Hoe leerde je Peter kennen?  

“In 2019 heb ik zelf kanker gehad. Tijdens de behandelingen in het oncologisch dagziekenhuis kwamen er zorgvrijwilligers bij me langs. Ik vond dat zelf ontzettend fijn! Die mensen boden me een luisterend oor, ondersteuning en namen écht de tijd om naar mij te luisteren. Het leek me fantastisch om dat op een bepaald moment ook zelf te kunnen doen. En dus besloot ik – eenmaal het mogelijk was – om me aan te bieden als zorgvrijwilliger. Zo kwam ik in contact met Peter.” 

Wat maakt Peter zo bijzonder? 

“Peter is de regio-coördinator van de groep zorgvrijwilligers in Oost-Vlaanderen. Dat betekent dat hij in totaal zo’n 50 à 55 vrijwilligers ondersteunt en plaatst in verschillende ziekenhuizen, praatcafés en inloophuizen waarmee Kom op tegen Kanker samenwerkt. Hij zorgt voor de logistieke organisatie én staat het hele team vrijwilligers daarnaast bij met een luisterend oor en goeie raad. En dat doet hij als de beste! Hij heeft een warme persoonlijkheid, straalt rust uit en toont ons ontzettend veel begrip, respect én vertrouwen. Soms hebben we heel zware gesprekken met patiënten en daar kunnen we altijd met over Peter bellen. Hij is steeds bereikbaar en neemt de tijd voor elk gesprek. En dat is zeldzaam. Je voelt dat hij z’n job met heel z’n hart doet en is echt een voorbeeld voor hoe wij met onze patiënten moeten omgaan en hoe wij op onze beurt naar hen kunnen luisteren.” 

Heb je een mooie herinnering aan hem als regio-coördinator? 

“Tijdens de pandemie organiseerde Peter wandelbabbels met het hele team. Op die manier kon de groep elkaar blijven zien en werd het samenhorigheidsgevoel versterkt. Zelfs al was werken tijdens de pandemie ontzettend moeilijk, die wandelingen waren steeds heel aangenaam en het ideale moment om de moeilijkheden die we tegenkwamen, met elkaar te kunnen bespreken. Daarnaast heb ik ook goeie herinneringen aan het eerste contact met Peter. Dat was een gesprek om samen te bekijken of ik in aanmerking kon komen als zorgvrijwilliger. We hadden onmiddellijk een goeie klik en ik voelde me direct op mijn gemak.”  

Kortom, jullie willen hem vandaag heel graag in de chocolaatjes zetten.  
 

“Dat klopt! Ik wil Peter persoonlijk bedanken om mij te aanvaarden en dat ik deel mag uitmaken van zo’n fijne, warme groep. Zorgvrijwilliger mogen zijn, is voor mij een echte meerwaarde. Als team willen we hem vandaag ook bedanken voor het respect, het vertrouwen, de warmte en de rust die hij naar ons toe overbrengt. Dat zijn zaken die wij als zorgvrijwilliger écht nodig hebben. Peter, bedankt voor wie je bent en wat je doet. Steeds uit het hart, maar nooit omdat het moet.” 

Peter Bruggheman & Martine De Broe
Peter Bruggheman, Martine De Broe

Wil je jouw collega ook graag eens in de chocolaatjes zetten en hem of haar bedanken voor alle steun, hulp of al het plezier samen op de werkvloer? Dat kan! 

Mail naar hallo@infuus.be en wie weet ben jij in onze volgende editie aan de beurt. 


LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.