Symbolisch eerbetoon aan niet-aflatende inzet van het zorgpersoneel en allen die getroffen werden door coronapandemie.

ZorgboomImeldaziekenhuis4_LR

We leven al meer dan anderhalf jaar in een zeer uitzonderlijke crisis die nog steeds heel veel vergt van in de eerste plaats het personeel in de zorg, maar ook van patiënten en hun familie. Het Imeldaziekenhuis plant een zorgboom om in de eerste plaats iedereen te bedanken voor de grote inspanningen die geleverd werden en nog steeds worden. Deze boom zal eveneens een gedenkboom zijn voor iedereen die op welke wijze dan ook slachtoffer werd in deze crisis.

Of we als ziekenhuis een zorgboom wilden planten, dit was de vraag die we als directie ontvingen van Jo Maes, een burger uit Bertem met een passie voor bomen. Een zorgboom als teken van dank en steun voor de medewerkers en patiënten, maar ook een gedenkboom voor alle slachtoffers van de coronacrisis. Als ziekenhuis waren we samen met de dienst Spirituele zorg al even op zoek naar een blijvende appreciatie voor onze medewerkers én een manier om de slachtoffers van de pandemie te herdenken. Toen het initiatief van Jo Maes om een zorgboom te planten in onze mailbox kwam was de keuze snel gemaakt.” licht Bart Pardon, algemeen directeur toe.

Bij de boom staat een bordje met een toelichting bij de symbolische betekenis. Zo kan iedereen even stilstaan bij deze plek, bij de bijzondere tijd die het ziekenhuis gekend  heeft (en nog steeds kent) en bij de slachtoffers die zo nooit zullen vergeten worden.

De zorgboom staat symbool voor de samenwerking tussen en de zorg voor elkaar. De goede zorgen die een boom levert zoals schaduw, koelte, bescherming en verbetering van de luchtkwaliteit staan symbool voor de goede zorgen die geleverd worden door het zorgpersoneel. Een boom staat, net als het zorgpersoneel, elke dag paraat om te zorgen, in weer en wind. 

Zorgboom Imeldaziekenhuis

De boom, een Olm, werd officieel ingehuldigd en ‘verlicht’ door Bart Pardon, algemeen directeur. Enkele muzikale Imeldacollega’s zorgden voor een streepje muziek terwijl medewerkers en bezoekers werden uitgenodigd om een kaarsje te branden en zo de boom extra te verlichten.

“Vandaag wordt met deze boom een herinnering geplant aan de COVID-periode. Een periode waarin we moesten werken in een situatie die elke dag en soms elk uur veranderde, waarin er constant moest worden bijgestuurd. Een periode ook waarin de solidariteit binnen het ziekenhuis bijzonder groot was. Waarin we hard, maar ook heel goed hebben samengewerkt. Op vandaag is het nog niet echt een herinnering, want we zitten middenin de vierde golf, die door de uitval van heel wat collega’s nog zwaarder weegt dan de vorigen. Deze boom zal voor altijd symbool staan voor de deze gezondheidscrisis die we dankzij onze Imeldaspirit, blijven gaan met een koel hoofd en een warm hart, hebben kunnen doorstaan.” geeft Stijn Van Loon, zorgcoördinator, als reactie op het inhuldigen van de boom.

Zorgboom Imeldaziekenhuis

LEES OOK:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.