Dankzij ‘Kunnik Nemi Na Joen Komn’ 1.000 euro voor Hospice Aulighem

maxresdefault

‘Kunnik Nemi Na Joen Komn’ – voor wie het West-Vlaams niet machtig is: ‘kan ik niet meer naar jou komen’ – was bij het begin van coronacrisis het lied dat beschreef wat velen onder ons voelden en dachten. In het West-Vlaams en op de melode van ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld heeft Katrien Verfaillie het, samen met Raf Walschaerts, over het grote gemis om onbezorgd bij elkaar te komen, de angst voor het virus en elkaar in gevaar te brengen. Het nummer kwam ook terecht op het album ‘Gie zorgt’, waarvan een deel van de opbrengst naar de zorgsector gaat.

Na een eerdere schenking aan WOC Ter Linde in Asse, krijgt nu ook Hospice Aulighem, onderdeel van WZC Sint-Vincentius in Avelgem, een schenking van 1.000 euro van Katrien Verfaillie. Hospice Aulighem is een uniek zorginitiatief waar ouderen met een terminale ziekte, met een volledig palliatief statuut, voor wie thuiszorg niet meer haalbaar is én voor wie een ziekenhuisopname niet noodzakelijk is, een kwaliteitsvolle, warme opvang en een menswaardig levenseinde geboden wordt en dit in hun eigen streek. 

Met de schenking kocht de organisaties comfortondersteunend materiaal aan zoals repose matrassen, positioneringskussen en dergelijke.

Ook ‘Gie Zorgt’ kopen en zo de zorgsector een duwtje in de rug geven? Dat kan op de website van Katrien Verfaillie: https://www.katrienverfaillie.be/.

LEES OOK:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.