‘Nen dikke merci’ Sabina Vervloessem (WZC Sint-Jozef Lier)

Nen dikke merci

Het is al zo vaak gezegd: 2020 was geen gemakkelijk jaar voor de zorgsector. Zorgverleners hebben iedere dag het uiterste van zichzelf gegeven. Net om die reden beslisten enkele medewerkers van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Lier dat het tijd was om één van hun fantastische collega’s eens te verrassen, te bedanken én in de chocolaatjes te zetten!  
 
In deze editie is het aan Anne Van Houtven om een collega ‘in de chocolatjes’ te zetten. Anne werkt samen met 4 collega’s als afdelingsverantwoordelijke in het WZC. In april 2020  ging ook Sabina Vervloessem er aan de slag als Coördinator Bewonerszorg. Ook al waren de omstandigheden midden in de pandemie verre van ideaal, het was voor de collega’s onmiddellijk duidelijk dat Sabina haar nieuwe job écht met hart en ziel doet. 

Jullie willen Sabina graag bedanken? Vertel! 

“We waren al even op zoek naar een Coördinator Bewonerszorg en begin 2020 was het dan zo ver: Sabina kon starten in april! We wisten op dat moment nog niet welke crisis er zat aan te komen natuurlijk… Vanaf de eerste dag op de job moest ze onmiddellijk inspringen waar nodig. Ze heeft geen enkel moment gehad om te acclimatiseren en ze heeft geen tijd gekregen om onze organisatie, de computerprogramma’s of ons bewonersdossier te leren kennen. Het was onmiddellijk alle hens aan dek. Daarenboven hadden we in april een uitbraak in ons woonzorgcentrum, en toen nam Sabina alle logistiek op zich. Ze heeft dat écht fantastisch gedaan, dus vandaar dat we haar zo graag willen bedanken!” 

Welke kwaliteiten van Sabina ontgaan niemand? 

“Sabina heeft een echte luisterbereidheid in zich: ze hoort wat we zeggen en probeert er daarna ook iets mee te doen. We weten allemaal dat niet altijd alles kan, maar we worden gehoord én geholpen. Zo heeft zij ervoor gezorgd dat het Rode Kruis en het leger ingeschakeld werden op de moeilijkste momenten vorig jaar. Daarnaast is ze ontzettend goed in menselijk leidinggeven: ze is heel sociaal, vriendelijk, en tegelijkertijd ook altijd duidelijk.” 

Wat maakt Sabina zo speciaal? 

“Initieel werd ze aangenomen om alles rond de bewonerszorg te coördineren: het onthaal, de logistiek en het uitschrijven van de procedures – iets wat ze trouwens veelvuldig heeft moeten doen het afgelopen jaar! Eigenlijk is het haar taak om het overzicht te bewaren. Zo zorgt zij ervoor dat wij de beste zorg kunnen verlenen aan onze bewoners.” 

“Maar toen in december – midden in de tweede golf –bijna het hele woonzorgcentrum besmet raakte met het coronavirus, toonde Sabina écht helemaal wie ze is en wat ze allemaal in haar mars heeft. Ze heeft een schort aangetrokken en is mee in het werkveld gaan staan. Ze hielp bij de verzorging en het wassen van onze bewoners, ze heeft dienstroosters opgesteld en stak haar handen uit de mouwen waar en wanneer ze maar kon, ook in het weekend. Viel een hoofdverpleegkundige uit? Dan ging zij meehelpen op de afdeling. Zaken die eigenlijk helemaal haar taak niet waren, nam ze toch op zich. Het is mede dankzij Sabina dat het samenhorigheidsgevoel in ons woonzorgcentrum en in het team enorm is aangewakkerd. We moesten samen door deze periode geraken en zij heeft er mee voor gezorgd dat dat ook gelukt is. Ze is gestart op een heel moeilijk moment én ze is gebleven. Net dat maakt van haar een ontzettend speciale en gewaardeerde collega! Bedankt!” 

Wil je jouw collega ook graag eens in de chocolaatjes zetten en hem of haar bedanken voor alle steun, hulp of al het plezier samen op de werkvloer? Dat kan! 

Mail naar hallo@infuus.be en wie weet ben jij in onze volgende editie aan de beurt. 

LEES OOK:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.