Elon Musk krijgt toilet op Mars voor 50ste verjaardag

Elon Musk toilet Mars

Belgische vzw Stop Darmkanker wil oprichter SpaceX helpen zijn stoelgang te controleren, ook op andere planeet

Antwerpen, 28 juni 2021 – De Belgische actiegroep Stop Darmkanker schenkt Elon Musk vandaag op zijn 50ste verjaardag een toilet op Mars. Het kocht daarvoor officieel een stuk grond op de rode planeet. Het lapje kreeg de naam ‘Elon’s Toilet’ mee. De bekende ondernemer die reizen naar Mars plant, kan er zo straks ook zijn stoelgang controleren. Als darmkanker vroegtijdig wordt vastgesteld, is de overlevingskans groter dan 90 procent.

Elon Musk bereikt vandaag de gezegende leeftijd van 50 jaar en vanaf dat moment is het aangeraden om regelmatig de stoelgang te controleren voor darmkanker. De vzw Stop Darmkanker wil de succesvolle ondernemer daarbij helpen. Het kocht daarom een stukje grond, groot genoeg voor een toilet, op Mars. Het doopte het om tot ‘Elon’s Toilet’ en wil er straks samen met Elon een toilet op plaatsen. Zo heeft Musk als hij later op Mars resideert de mogelijkheid om zijn stoelgang te testen.

Stop Darmkanker

Grote kans op genezing bij vroegtijdige detectie
Dr. Luc Colemont en Stop Darmkanker meldden het goede nieuws vandaag via Twitter aan Elon Musk. De ondernemer kan zijn plannen om naar Mars te reizen dus in alle veiligheid verderzetten. Hij zal er ook over de mogelijkheid beschikken om darmkanker tijdig op te sporen. “Deze actie is misschien wel ludiek, maar darmkanker is zeker niet om mee te lachen”, zegt dr. Luc Colemont, managing director van vzw Stop Darmkanker. “Er sterven dagelijks 10 Belgen aan darmkanker. Dat is in een moderne welvaartstaat onaanvaardbaar. Als je de ziekte vroegtijdig ontdekt, heb je méér dan 90 procent kans op genezing. Daarom is het zo belangrijk om vanaf de leeftijd van 50 jaar regelmatig de stoelgang te testen, ook voor Elon Musk.”

Musk ontvangt zijn eigendomscertificaat, samen met enkele stoelgangtesten en een brief. Daarop staat deze boodschap: “We wensen je nog vele (licht)jaren. En we willen niets liever dan je nog verder de wereld – of een andere planeet – zien verbeteren, liefst nog vele verjaardagen lang. Verspreid daarom gerust de boodschap: doe de test! Ook hier op aarde.”

Deze brief is ook op een interactieve manier te lezen op de website www.elonstoilet.com, zodat Elon al meteen kan ontdekken wat zijn unieke verjaardagscadeau is. En waarom hij die krijgt. Op Twitter is hij vandaag persoonlijk op de hoogte gebracht. Door Dr. Colemont en Stop Darmkanker zelf, en door talrijke sympathisanten en influencers. 

Regelmatige screening vanaf 50 jaar
Een stoelgangonderzoek gaat na of er bloed aanwezig is in de ontlasting. Kleine hoeveelheden zijn soms niet met het blote oog waar te nemen. De aanwezigheid van bloed kan wijzen op een poliep of gezwel in de darm. Verder onderzoek (coloscopie) is dan aangewezen om de precieze oorzaak te achterhalen. De evolutie van een kleine poliep tot een kwaadaardig gezwel (darmkanker) duurt 8 à 10 jaar. Daarom is vroegtijdige opsporing zo belangrijk. Als vroegtijdig ontdekt is de kans op genezing méér dan 90%.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *