‘Nen dikke merci’ Caroline Brouckmeersch (Hoofdvroedvrouw, AZ Damiaan)

IMG_4566

Caroline Brouckmeersch & Ylenia Dobbelaere (Hoofdvroedvrouw & vroedvrouw, AZ Damiaan te Oostende)

De schouders eronder en doorgaan! Zorgverleners zijn het gewend om dag in dag uit het beste van zichzelf te geven, maar af en toe is het ook belangrijk om even stil te staan. Om die fantastische collega of fijne medewerk(st)er eens te verrassen en te bedanken, bijvoorbeeld. Dat doen we in deze rubriek met heerlijke chocolaatjes. 

In dit nummer is Ylenia Dobbelaere aan de beurt om chocolaatjes weg te geven. Ylenia Dobbelaere, bijna 26 jaar oud, werkt al vijf jaar in het AZ Damiaan te Oostende, waarvan vier jaar als vroedvrouw op de diensten materniteit en verloskwartier. Daar begeleidt en verzorgt ze samen met haar collega’s vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode.  

Je wil graag een collega in de chocolaatjes zetten? Vertel! 

“Ik zou graag onze hoofdvroedvrouw, Caroline Brouckmeersch, in de chocolaatjes zetten. Hoe zij ons team van straffe (vroed)vrouwen leidt en haar mannetje kan staan tussen de gynaecologen, daar hebben wij alleen maar bakken respect voor! Ik leerde Caroline op de werkvloer kennen. Zij is de moederkloek van de dienst. Caroline heeft vooral een leidinggevende functie, maar staat ook altijd paraat om bij te springen in de zorg waar nodig en dat siert haar.” 

Hoe werken jullie als team samen? 

“Caroline is elke weekdag aanwezig, dus we zien elkaar wel vaak, aangezien ik fulltime werk. Erg fijn is dat ze elke vroedvrouw zichzelf laat zijn. Uiteraard werken we binnen een bepaald kader en zijn er procedures en protocollen die we moeten volgen, maar verder mag iedereen zijn eigen touch geven aan de zorg. Het resultaat is dat we een diverse, grote groep zijn, ieder met zijn eigen kwaliteiten en gebreken. Op die manier vullen we elkaar goed aan.” 

Welke van Caroline’s kwaliteiten ontgaan niemand? 

“Caroline haar deur staat altijd op een kier voor iedereen die nood heeft aan een babbel of een schouderklopje. Met haar warme persoonlijkheid, haar positiviteit en stralende lach runt ze drie diensten in goede en slechte dagen. Als ik dus drie kwaliteiten mag noemen, zou ik zeggen: optimistisch, gedreven en geduldig. Verder wil ik haar ook bedanken voor haar blijvende inzet en steun, elke dag opnieuw.” 

Afgelopen jaar zaten er meer slechte dagen tussen dan anders? 

“Met die slechte dagen bedoelen we het coronabeestje. We hebben met z’n allen niet alleen bloed zweet en tranen vergoten om elke keer opnieuw de protocollen aan te passen, maar ook heel veel overuren gemaakt. Elke dag opnieuw werd er gezocht naar de beste werkwijze, om uit te vinden hoe we niet alleen onszelf, maar ook moeder en kind konden beschermen tegen dit virus. Ook op privévlak zijn velen van ons in aanraking gekomen met het virus en dat kan zwaar doorwegen.” 

Wat zijn voor jou de warme momenten? 

“Door de corona kunnen we jammer genoeg geen teambuildings houden met de dienst, wat ik persoonlijk enorm mis. Het is altijd leuk om je collega’s eens in een andere setting te leren kennen. Dus genieten we maar van de kleine gelukjes: een gezellige, zij het korte, koffiepauze op het werk of samen nog eens de handen in elkaar slaan om die bevalling tot een goed einde te brengen. Of hoe Caroline ons dan verrast met een kleine attentie op de ‘dag van de vroedvrouw’ (6 mei).” 

“Caroline noemt mij soms het zonnetje in huis omdat ik wel hou van dat opgewekt enthousiasme op de werkvloer. Dat is uiteraard ook tof om te horen. Wel, ik hoop dat ik van mijn kant de komende maanden en jaren nog lang dat zonnetje mag laten schijnen over onze dienst!” 

Wil jij jouw collega ook graag eens in de chocolaatjes zetten en hem of haar bedanken voor alle steun, alle hulp of al het plezier samen op de werkvloer? Dat kan! Mail naar hallo@infuus.be en wie weet, ben jij in onze volgende editie aan de beurt. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.