‘Nen dikke merci’ Ingrid van Linden (opvoedster De Triangel)!

Image

2020 was geen gemakkelijk jaar. Heel wat zorgverleners hebben iedere dag het uiterste van zichzelf gegevenen dus is het tijd odie fantastische collega of fijne medewerker eens te verassen én te bedanken!  
 
Deze keer is Kiani Fortie aan de beurt. Ze werkt als opvoedster in De Triangel in Lievegem en begeleidt er mensen met een ernstig tot diep verstandelijke beperking. Dat doet ze samen met onder andere Ingrid van Linden, haar collega én vriendin die ze vandaag eens echt in de chocolaatjes wil zetten! 

Collega én vriendin? Vertel!  
 
“Ik werk sinds anderhalf jaar in de leefgroep Klaverblad 3 in De Triangel. Ingrid werkte er al toen ik aankwam, en we hadden onmiddellijk een hele goeie klik met elkaar. We kunnen samen lachen en maken veel plezier, maar daarnaast kan ik ook altijd bij haar terecht op moeilijkere momenten. Zo zat ik in 2020 – bij het begin van de coronacrisis – enkele maanden ziek thuis. Ik had enorm veel angsten: de schrik voor Covid-19 en de angst om mensen potentieel te kunnen besmetten, zat er bij mij diep in. Ingrid heeft in die zware periode enorm veel voor mij gedaan. Zo zorgde ze ervoor dat ik me niet druk moest maken om het uurrooster en stuurde ze me heel vaak lieve berichten om te vragen hoe het nu eigenlijk echt met me ging. Zij heeft er mee voor gezorgd dat ik door deze moeilijke periode geraakte en terug aan het werk kon gaan, en dat betekent enorm veel voor mij. Dat is één van de redenen waarom ik haar vandaag wil verrassen en bedanken.” 

Aan welk moment op de werkvloer heb je mooie herinneringen met Ingrid?  

“Eigenlijk werken we niet vaak samen, maar er is wel één mooi moment dat er voor mij met kop en schouders bovenuit steekt in 2020. Ingrid had samen met een andere collega en de cliënten een barbecue georganiseerd. Ik werkte dat weekend niet, maar toch nodigde ze me uit om langs te komen en mee te eten. Dat was een heel fijn moment, en al zeker in coronatijden. Naast het werk kan je voorlopig natuurlijk niet veel doen, en dus zijn die momenten van samenzijn met collega’s en cliënten voor mij nog waardevoller dan ze ervoor al waren.” 

 
“In De Triangel beschikken we over een aantal ruimtes die we normaalgesproken delen met alle leefgroepen. Zo hebben we een wellness- en snoezelruimte, die we voor de pandemie vrij konden gebruiken. Sinds een jaar zijn deze gesloten, want het is voorlopig niet mogelijk om leefgroep-overschrijdend te werken. Daarnaast organiseren we doorgaans jaarlijks een Lentebeurs, de Herfstfeesten en andere fijne evenementen, maar deze vielen vorig jaar allemaal weg. Ik mis deze momenten enorm, en dus het zijn zaken als die barbecue, waar ik in 2020 vooral heel fijne herinneringen aan heb.” 

Wat maakt van Ingrid zo’n speciale collega?  

“Ingrid werkt al acht jaar in De Triangel en heeft dus veel ervaring op de werkvloer. Ze staat altijd voor me klaar met tips, advies en gestructureerde feedback. Ze is eerlijk en geeft telkens haar mening op een hele lieve en zachte manier. Ze is gewoon zichzelf en dat maakt van haar een ontzettend mooi persoon. Ingrid is een fantastisch sterke en lieve vrouw, met het hart écht op de juiste plaats!” 

Wil jij jouw collega graag eens in de chocolaatjes zetten en hem of haar bedanken voor alle steun, alle hulp of al het plezier samen op de werkvloer? Dat kan! Contacteer ons op  hallo@infuus.be en wie weet ben jij in onze volgende editie aan de beurt.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.