GZA Ziekenhuizen zocht en vond ‘strafste verpleegkundigen van Vlaanderen’

Strafste verpleegkundigen van Vlaanderen

Donderdag 5 mei 2022 vond de finale plaats van een spannende wedstrijd. Vlaamse verpleegkundigen en studenten verpleegkunde streden naar de titel van ‘strafste verpleegkundige van Vlaanderen’.

In het najaar vond het eerste deel van de wedstrijd, georganiseerd door GZA Ziekenhuizen, plaats in de vorm van een online quiz. Daar werd de parate kennis van de deelnemers getest.

Donderdag 5 mei vond uiteindelijk de finale plaats op campus Sint-Vincentius. 30 finalisten streden om de titel van strafste verpleegkundige: de 10 beste studenten verpleegkunde, de 10 beste verpleegkundigen buiten GZA Ziekenhuizen en de 10 beste GZA-verpleegkundigen.

De jury

Tijdens deze finale moesten de deelnemers een 20-tal vragen beantwoorden. Dit vragenlijstje werd samengesteld door de juryleden. Maar wie zat er in de jury? Er was enerzijds een externe jury: Candice De Windt (zorgambassadeur Vlaanderen), Stef Janssens (opleidingshoofd verpleegkunde Karel de Grote Hogeschool). De GZA-jury bestond op zijn beurt uit Liesbet Lombaerts (directeur zorg en strategie), Kenny De Cuyper (verpleegkundig diensthoofd geriatrie/revalidatie), Annie Moustie (verpleegkundig diensthoofd inwendige/palliatieve zorg/dialyse), Koen Cortebeeck (coördinator wondzorg).

Per categorie werden de drie beste kandidaten beloond met mooie prijzen: een waardebon van €250 voor een etentje in Le Pristine, een Sonos-speaker ter waarde van €180 en een champagne- en pralinepakket ter waarde van €80. Alle finalisten ontvingen ook een mooie goodiebag.

De winnaars

Het allerbelangrijkste is natuurlijk wie naar huis ging met de hoofdprijs. De volgende winnaars kwamen uit de bus:

Studenten verpleegkude

  1. Mariken van Oosterhout (Karel de Grote Hogeschool)
  2. Saskia Claes (Sint-Norbertus HBO5)
  3. Evelien Mees (PXL-Healthcare)

Na de vragenronde besliste een ex-aequoproef wie eerste en tweede werd in deze categorie. De kandidaten kregen een reanimeerproef, waar de jury na overleg Mariken unaniem aanduidde als winnaar.

Verpleegkundigen buiten GZA Ziekenhuizen

  1. Sofie Loos (Thuisverpleging De Zonnebloem)
  2. Carlo De Prins (B.V.B.A. De Prins Medical)
  3. Nikky Eichinger (Select Medical)

GZA-verpleegkundigen

  1. Stefanie Gyselinck (INZO campus Sint-Augustinus)
  2. Gerwin Van den Broeck (INZO campus Sint-Augustinus)
  3. Aïcha Guldentops (spoeddienst campus Sint-Vincentius)

“Als werkgever wilden we het beroep van verpleegkundige én onze eigen verpleegkundigen na deze moeilijke coronaperiode op een positieve manier in de kijker zetten,” vertelt Geert Goossens, directeur personeel en communicatie van GZA Ziekenhuizen. “Deze Challenge vormde een unieke gelegenheid voor verpleegkundigen en studenten verpleegkunde om hun kennis op een aangename en ludieke manier te laten zien. Proficiat aan de winnaars en aan alle verpleegkundigen die hebben deelgenomen!”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.