David Vaneerdewegh zet Jinse Van den Bogaert in de chocolaatjes

2021-09-04 16.52.02

Een ziekenhuis is meer dan alleen verzorgend personeel. Ook achter de schermen werken mensen dag in dag uit met hart en ziel aan het bieden van de beste zorg. Dat weet David Vaneerdewegh, tot voor kort stafmedewerker kwaliteit in Bethanië in Zoersel, maar al te goed. Hij wilde graag één van die drijvende krachten achter het psychiatrische ziekenhuis in de chocolaatjes zetten.  

David Vaneerdewegh is sinds kort aan de slag als zorgmanager in Ziekenhuis Geel, maar werkte voordien twee jaar lang nauw samen met datamanager Jinse Van den Bogaert in psychiatrisch ziekenhuis Bethanië. Een functie die misschien een wat saaie reputatie heeft, maar volgens David stevig onderschat wordt. 

Waarom verdient Jinse die chocolaatjes volgens jou?  

“Datamanager is een beetje een miskende functie. Mensen denken dat dat iemand is die dag in dag uit met zijn neus in een Excel-document zit, maar eigenlijk rekent het hele ziekenhuis op Jinse. Iedereen komt aan zijn mouw trekken als ze cijfers nodig hebben voor verslagen of beleidsplannen, en dat moet dan natuurlijk ook allemaal zo snel mogelijk gebeuren. Daardoor loopt Jinses agenda vaak razendsnel vol, en blijven to do’s vaak langer liggen dan hij zou willen, maar hij helpt iedereen met de glimlach.” 

Wat heeft hij zo recent nog gerealiseerd?  

“Toen de vaccinatiecampagne van start ging, heeft Jinse de gehele planning daarvan op zijn bord gekregen. Alle medewerkers en patiënten moesten twee keer gevaccineerd worden, en dat was geen pretje om te plannen. Mensen die van uur wilden wisselen, patiënten die bij de tweede ronde moesten aansluiten… Jinse heeft op dat moment heel veel verantwoordelijkheden opgenomen. Het werd wel eens tijd om hem daarvoor in de bloemetjes te zetten.” 

Waarom werkte je zo graag met hem samen? 

“Jinse is iemand die altijd bereikbaar is en waar je alles aan kan vragen. En hij zal in de mate van het mogelijke ook altijd proberen om die dingen gedaan te krijgen. Dat zal altijd met een lach en een zwans zijn – dat hoort bij Jinse – maar het resultaat zal er uiteindelijk wel liggen.” 

“Maar Jinse is ook heel ruimdenkend en verantwoordelijk. Als we samen een analyse moesten gaan maken van een bepaalde situatie, kon hij daarover altijd op een erg onpartijdige manier communiceren. Hij zet dan echt een stap terug en stelt precies de juiste vragen om elk incident tot in de diepte te gaan bekijken en te analyseren wat er nu precies nodig is zodat de organisatie daarmee verder kan. Hij werkt echt op de problemen die zich stellen in de praktijk, en ontwikkelt dingen die het ziekenhuis écht nodig heeft, in plaats van zomaar iets te maken om te kunnen voorstellen. Daar haalt hij energie uit.” 

Zijn er nog clichés over datamanagers die niet van toepassing zijn op Jinse?   

“Bij een datamanager stel je je iemand voor met een brilletje, die heel de dag grafiekjes zit te maken achter zijn computer, maar dat is Jinse totaal niet. Als je voorbij zijn bureau loopt, heb je zelfs een grote kans dat er metal uit de boxen knalt.”  

“Maar hij is ook erg proactief en niet te beroerd om op pad te gaan over het domein. Als er bepaalde formulieren niet in orde zijn, gaat hij zelf op stap om dat in orde te maken. Hij zal ook altijd een babbeltje slaan met de collega’s die hij tegenkomt aan het koffieapparaat.” 

Kan je Jinse in twee zinnen omschrijven?  

“Hij is een hardwerkend persoon, die heel veel doet op de achtergrond en niet vaak in de spotlight staat. Maar hij zal altijd alles doen wat hij kan om de zorg mee te ondersteunen, en daarvoor zou ik hem graag vandaag bedanken.”  


Wil jij graag jouw collega ook graag eens uitgebreid bedanken voor alle steun, voor de onophoudelijke inspanningen, of gewoon voor de kameraadschap? Dat kan! 

Mail naar hallo@infuus.be en wie weet benjij in onze volgende editie aan de beurt.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.