Antigone: op wandel door het UZ Gent

65b8e0bb-c0e1-4819-855d-11a320a36d85

Theater in het ziekenhuis? Bij UZ Gent maken ze er zélf werk van. Meer dan tachtig medewerkers werkten samen om een unieke versie van Antigone op de planken te brengen. Een tip voor tijdens het allerheiligenweekend.

Een uit de hand gelopen ruzie in de Blaarmeersen. Broers Pol en Teo gaan elkaar te lijf. Pater familias Gerard probeert tevergeefs tussenbeide te komen. En dan slaat het noodlot toe…

Ook al gaat het hier om een fictief noodlot, toch leidt het vervolg ons naar UZ Gent. Daar krijgt het verhaal van Pol, Teo en Gerard een vervolg in het totaalspektakel ‘Antigone’ dat tijdens het allerheiligenweekend te zien is in het Gentse ziekenhuis. 

Meer dan tachtig collega’s, onder leiding van professioneel team, werkten mee aan dit spektakel, dat gebaseerd is op de Griekse tragedie Antigone, maar hier een eigentijdse invulling krijgt. De hoofdarts, de transplantatiecoördinator en de directeur verpleging zetten hun schouders onder die project, net als talloze verpleegkundigen, laboranten, ergotherapeuten, administratieve medewerkers, studiecoördinatoren, medewerkers van de linnendienst, artsen… Zij schreven de teksten, musiceren, acteren, bouwen decors, naaien kostuums en fotograferen. Ze leveren ook medische expertise voor de inhoudelijke uitwerking van de voorstelling.

Wat deze voorstelling bijzonder maakt, is dat het verhaal zich niet op één plek afspeelt, maar over heel de campus. Toeschouwers bezoeken de kapel, de ondergrondse gangen, een technische werkplaats, de parking, auditoria van UGent, het onthaal in K12 en het revalidatiezwembad en krijgen telkens een deel van het verhaal voorgeschoteld. Podcasts en video’s begeleiden de toeschouwer tijdens de wandeling en vervolledigen het verhaal.

 Tickets kosten 20€ (4€ met kansentarief) en zijn te koop via www.uitbureau.be 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.