Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen deelt 250 nieuwe Renault Clio’s uit aan thuisverpleegkundigen

WGKOVL-Clio-panorama_LR

Een mooie maandagmorgen 25 januari voor het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, want de allereerste van 250 gloednieuwe Renault Clio’s voor de thuiszorgverpleegkundigen mocht de deur uit. De sleutels gingen naar Veerle De Sterke uit Kluisbergen. Coronaproof, maar wél vanop de rode loper in de al even gloednieuwe logistieke hub. Geen toeval, want het Wit-Gele Kruis voert een sterke betrokkenheid met de medewerkers hoog in het vaandel. 

Met de 250 witte Clio’s wordt het oudste deel van het wagenpark van 1400 (nu nog zwarte) dienstvoertuigen vervangen, zegt Facilitair Directeur An Rombaut. “We kozen voor wit om de uniformiteit met de andere provincies, maar ook voor meer zichtbaarheid en dus meer veiligheid. Wit werkt ’s zomers ook verkoelend.” De Clio’s werden vooraf getest door de thuisverpleegkundigen. “Ze hebben er dus zelf voor gekozen”, zegt An. “Onze mensen zijn heel blij met de inklapbare spiegels, sensoren en achteruitrijcamera. De Clio’s hebben ook een extra grote kofferinhoud.” 

Nieuwe logistieke hub

De auto’s worden verdeeld vanuit de nieuwe logistieke hub van het Wit-Gele Kruis aan de Antwerpsesteenweg in Gent (Sint-Amandsberg). “Die hebben we versneld opgezet. Door corona wilden we een externe locatie om ons daarbij te helpen en daar zijn we dan hier terecht gekomen, van hieruit verdelen we ook de auto’s, veilig en coronaproof. Vroeger werden de auto’s opgehaald bij de lokale verdeler, maar als we het zelf organiseren hebben we ook zelf de veiligheid voor onze mensen in de hand.” 

Veilig verdelen

De 250 Clio’s werden in één keer aangekocht en worden nu in blokken per vijf medewerkers verdeeld. “De aanbesteding met Renault loopt nog tot eind 2021”, vervolgt An. Deze eerste schijf bestaat nog uit benzinewagens, weliswaar met een lage uitstoot. Voor de nieuwe aanbesteding waarmee we ons wagenpark verder vernieuwen, gaan we extra inzetten op duurzaamheid en vergroening”

Extra snel geschakeld

Wim Allemeersch, Algemeen Directeur Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen: “Een belangrijk moment. We zetten hiermee verder in op de professionalisering van alle logistieke diensten. Vandaar ook de functie van Facilitair Directeur, die nog maar sinds juli 2020 bestaat. We hebben door de coronacrisis extra snel moeten schakelen om onze logistiek veel efficiënter te organiseren. Op verpleegkundig en ondersteunend vlak was het een inspanning van iedereen binnen het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen.”

Aandacht en ondersteuning

“Voor onze thuisverpleegkundigen zijn er veel handelingen bijgekomen: veiligheidsmaatregelen naleven, verplicht mondmasker en beschermingsmateriaal, permanent handen maar ook materiaal en autostuur ontsmetten… en toch blijven onze mensen aan boord. We maken een enorm verschil voor de patiënten. De thuisverpleegkundige is soms de enige persoon die een patiënt een hele week lang ziet. Geweldig dus dat onze mensen zoveel idealisme tonen. Maar het vereist permanente aandacht en ondersteuning van onze kant.”

“Superblij met de airco”

Thuisverpleegkundige Veerle De Sterke mocht als eerste achter het stuur van een glimmende nieuwe Clio. “Ik heb patiënten in de Vlaamse Ardennen: Kluisbergen, Ruien, Zulzeke, Melden en Berchem”, vertelt Veerle. “Met de collega’s uit Wortegem-Petegem en Kruisem samen is mijn regio onlangs nog vergroot, nu zijn we daar met een zestiental collega’s. Ik ben heel blij met mijn nieuwe Clio, erg belangrijk dat ik nu airco heb. En wit is de kleur van de zorg! Mijn nieuwe auto is ook groter en comfortabeler. De koffer is ruim genoeg om al mijn materiaal te scheiden in afzonderlijke boxen. Een heel mooi nieuw werkinstrument, ik ga er overmorgen al mee op pad! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.