‘Nen dikke merci’ Pascale Pattijn (Den Dries)!

image00006

Pascale Pattijn (links) & Sofie Devogelaere (rechts)

2020 was geen gemakkelijk jaar en heel wat zorgverleners hebben elke dag het uiterste van zichzelf gegeven. En dus is het nu tijd om die fantastische collega of fijne medewerker te verrassen en te bedanken.  

Voor deze allereerste editie van Infuus is Sofie Devogelaere aan de beurt. Zelf werkt ze als teamcoach van een mobiel team in Den Dries, een pluralistische voorziening die personen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Daar werkt ook Pascale Pattijn, haar collega én goeie vriendin die ze vandaag eens echt in de bloemetjes wil zetten! 

Goeie vriendin én collega? Vertel!  
“Onze vriendschap startte zo’n 23 jaar geleden, wanneer we elkaar via een gemeenschappelijke vriend leerden kennen. Pascale werkte op dat moment al in Den Dries, op de boerderij die deel uitmaakt van de zinvolle dagbesteding voor mensen met een beperking. Wat later deed ik in diezelfde voorziening stage en uiteindelijk ging ik van start in het mobiele team. Aangezien we in verschillende teams zaten, zagen we elkaar dus niet veel op het werk.  
Maar dat veranderde toen Pascale besloot om binnen Den Dries een andere functie aan te nemen. Zo kwam ze in hetzelfde team als mij terecht en hebben we als goeie vriendinnen ook gedurende 10 jaar nauw samengewerkt.    
Na een reorganisatie vorig jaar, werd ik teamcoach. Op dat moment heb ik gevraagd of Pascale in een ander team kon werken, omdat ik het niet zag zitten om coach te zijn van mijn vriendin. Vandaag werken we dus opnieuw minder vaak samen.   
Natuurlijk is dat ook omdat we allebei in een mobiel team werken. We gaan langs bij mensen met een beperking die zelfstandig wonen en we geven hen ondersteuning op maat, gebaseerd op Gentle Teaching. Dat wil dus concreet ook zeggen dat we zelf vaak op de baan zijn en beiden een job hebben die zeer veel flexibiliteit en zelfstandigheid vraagt.”  

Aan welk moment op de werkvloer heb je mooie herinneringen met Pascale?   
“We kregen verschillende jaren de kans om met onze bewoners op reis te gaan en dus heb ik een aantal van die reizen samen met Pascale kunnen begeleiden. We gingen naar de Costa Brava in Spanje en op één van die reizen ontmoetten we toevallig de vader van Tom Waes. De hele reis hebben we toen samen met onze bewoners het lied ‘Dos Cervezas’ gezongen. Dat is absoluut één van mijn beste herinneringen aan onze tijd samen als collega’s; het is fantastisch om zo’n speciale momenten te kunnen delen. Daarnaast organiseert onze voorziening ook jaarlijks Rock voor Specials en uiteraard zijn ook dat telkens hele leuke momenten.  
Maar eigenlijk zijn het niet alleen de grotere momenten die ik onthou, ook het dagdagelijkse samenwerken was en is met Pascale altijd enorm plezant.”  

“Ze is onlangs 55 jaar geworden, maar toch heeft ze nog altijd een bepaalde jeugdigheid in zich waar velen alleen jaloers op kunnen zijn.”

Wat maakt van Pascale zo’n speciale collega?  
“Ze is onlangs 55 jaar geworden, maar toch heeft ze nog altijd een bepaalde jeugdigheid in zich waar velen alleen jaloers op kunnen zijn. Wanneer ze op pad gaat met ons jonger publiek, gaat ze die uitdaging telkens met zoveel plezier en energie aan en dat werkt ongelofelijk aanstekelijk voor ons allemaal hier bij Den Dries. Nochthans is het niet altijd even gemakkelijk – in onze job worden we met een aantal problematieken geconfronteerd –  maar toch staat ze elke dag opnieuw klaar voor iedereen.  
Ze heeft een flexibiliteit in zich, waardoor ze heel gemakkelijk met iedereen van elke leeftijd kan omgaan en daarnaast heeft ze de creativiteit én de durf om de dingen soms in vraag te stellen. Ze zet ons aan het denken, ons allemaal.” 

“Ik kijk echt enorm naar haar op, als collega én als vriendin en als ik haar één ding wil meegeven, dan is het wel dat ze gewoon moet blijven wie ze is, want ze is gewoon een fantastische collega en vriendin!” 

Wil jij jouw collega graag eens in de bloemetjes zetten en hem of haar bedanken voor alle steun, alle hulp of al het plezier samen op de werkvloer? Dat kan!  Contacteer ons op hallo@infuus.be en wie weet ben jij in onze volgende editie aan de beurt. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.