Minister Crevits geeft startshot vaccinatiecampagne in wzc

Vaccinatiecampagne

Op 15 september werden een aantal bewoners van het woonzorgcentrum De Korenbloem in Kortrijk tegen covid gevaccineerd. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits was aanwezig. Het was het startschot van de vaccinatiecampagne tegen covid én griep.

“Met de covid- en griepvaccinatie willen we in de eerste plaats kwetsbare mensen beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname en het risico om te overlijden aan covid of griep”, zegt minister Crevits.

Bewoners in woonzorgcentra zijn de meest kwetsbare groep omdat ze op leeftijd zijn en vaak een onderliggende aandoening hebben. Er wordt bovendien geschat dat er midden of eind oktober 2023 een piek aan covid-besmettingen zal zijn. Om die reden is het aan de woonzorgcentra als eerste om te vaccineren. De bewoners kregen de mRNA-vaccins van Pfizer. In de loop van oktober en november zullen woonzorgcentra ook de griepvaccinatie aanbieden aan hun bewoners en personeel.

Vaccinatie is aanbevolen voor ongeveer 2 miljoen Belgen, waaronder de meest kwetsbare mensen en zorgpersoneel. “Ook andere mensen die graag een vaccin willen, kunnen de huisarts of de apotheker contacteren. De griepvaccinatie zal starten in de tweede helft van oktober 2023. Daar waar (logistiek) mogelijk kan er gelijktijdig tegen covid en griep gevaccineerd worden. Dat is efficiënter”, besluit minister Hilde Crevits.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.