Kevin De Bruyne spoelt verloren interland door met bezoek aan Ronald McDonald Huis

IMG_5271
Redactie

Gisteravond was hij nog bijzonder ontgoocheld na de verloren interland tegen Frankrijk in Lyon, vandaag was de aanvoerder van de Rode Duivels alweer in het land voor een bezoek aan het Ronald McDonald Huis op de Brusselse Health Campus in Jette.

Het Ronald McDonald Huis in Jette viert vandaag zijn vijfjarig bestaan, en voor de gelegenheid kwamen Rode Duivel Kevin De Bruyne en zijn vrouw Michèle Lacroix een bezoekje brengen aan de Brusselse Health Campus.

Sinds 2019 biedt het Ronald McDonald Huis een tijdelijke thuis aan families van kinderen die in het UZ Brussel gehospitaliseerd zijn. Het Huis ligt op wandelafstand van het UZ Brussel en biedt gezinnen de kans om dicht bij hun zieke kind te verblijven, zodat ze niet elke dat hoeven te pendelen. Met tien comfortabele kamers en gezellige gemeenschappelijke ruimtes kunnen families er in een huiselijke omgeving verblijven, dicht bij hun kind.

“Gemiddeld logeren ze hier een tiental dagen”, zegt Hilde Celeste De Jonge, Executive Director van het Huis. “De tijd die ouders zo uitsparen, is extra tijd die ze als gezin kunnen doorbrengen met hun zieke kind. Ouders van gehospitaliseerde kinderen ervaren veel stress. Met het Huis willen we hen ontzorgen, zodat zij zich volledig kunnen richten op het genezingsproces van hun kind.”

KDB

De vijfde verjaardag van het Huis werd gisteren feestelijk gevierd in aanwezigheid van Kevin De Bruyne en Michèle Lacroix, peter en meter van het Ronald Mc Donald Kinderfonds. “Omdat ik zo vaak van huis ben, weet ik hoe belangrijk het is om qualitytime met je gezin door te brengen. Ik mag me gelukkig prijzen met drie gezonde kinderen, maar helaas is dat niet voor iedereen zo”, aldus De Bruyne.

Ook zijn vrouw Michèle Lacroix was van de partij om de verjaardagstaart aan te snijden: “Een ziek kind heeft een enorme impact op het hele gezin. In zo’n situatie is het cruciaal dat families zich kunnen concentreren op wat er echt toe doet: samen zijn. Het Ronald McDonald Huis maakt dit mogelijk en wij zijn trots dat wij ons steentje kunnen bijdragen aan de zichtbaarheid en groei van deze bijzondere plek.”

Over zijn toekomst bij de Rode Duivels wilde De Bruyne, die gisteravond bijzonder ontgoocheld was na de verloren interland tegen Frankrijk, niet reageren.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES