ZAS zoekt strafste verpleegkundigen van Vlaanderen

Arms,Crossed,,Healthcare,And,Portrait,Of,Nurse,In,Hospital,For
Redactie

Voor de eerste keer gaat het Antwerpse Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) op zoek naar de strafste verpleegkundigen van Vlaanderen. De Challenge Verpleegkunde is een quiz waaraan zowel verpleegkundigen als studenten verpleegkunde kunnen deelnemen. Met het initiatief wil ZAS het beroep van verpleegkundige in de kijker zetten. ZAS neemt de fakkel over van GZA Ziekenhuizen, dat de wedstrijd de voorbije twee jaar organiseerde.

Met de ludieke verkiezing neemt ZAS de fakkel over van GZA Ziekenhuizen, dat de wedstrijd de voorbije twee jaar organiseerde. Aan de vorige editie, in 2023, namen maar liefst 760 verpleegkundigen en studenten deel.

“Als werkgever willen we zowel het beroep van verpleegkundige als onze eigen verpleegkundigen in de kijker zetten”, zegt Margot De Bruyn, ZAS-verantwoordelijke Rekrutering. “Verpleegkundige is een mooie job waarbij je heel wat betekent voor de mensen die je verzorgt. En dat omvat heel veel, gaande van de toediening van medicatie, ​wondzorg, snel en efficiënt reageren in acute situaties en klinisch redeneren. Het is geen toeval dat deze studie minstens vier jaar duurt. Tijdens de Challenge kunnen de verpleegkundigen en studenten verpleegkunde hun kennis op een aangename en ludieke manier tonen.”

Topchef

De Challenge Verpleegkunde bestaat uit twee rondes. In de eerste ronde beantwoorden de deelnemers in een online quiz vijftien meerkeuzevragen. Die peilen naar hun kennis van allerlei facetten van de verpleegkunde (zoals medicatie, verpleegtechnische handelingen en meer) op verschillende afdelingen (pediatrie, geriatrie, psychiatrie… ). Naast de juistheid van de antwoorden speelt ook de tijd een rol. Deelnemers hebben maximaal vijftien minuten de tijd om te antwoorden. 

De eerste ronde start op maandag 2 september en duurt tot 31 oktober. In totaal gaan veertig deelnemers naar de online finaleronde. Dat zijn de tien beste studenten verpleegkunde, de tien beste verpleegkundigen buiten ZAS en de twintig best scorende ZAS-verpleegkundigen. 

Op donderdag 14 november heeft de prijsuitreiking plaats in ZAS Vincentius. Per categorie zijn er telkens drie prijzen te winnen: een etentje in restaurant Instroom van topchef Seppe Nobels, een waardebon voor AS Adventure en een diner plus film voor twee personen. In 2023 waren er 760 deelnemers.

LEES MEER OP INFUUS.BE

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.