PZ Onzelievevrouw lanceert ziekenhuisschool voor opgenomen jongeren

Ziekenhuisschool-1
Redactie

Vanaf 2 september biedt PZ Onzelievevrouw jongeren die opgenomen zijn in het ziekenhuis de kans om les te volgen. Het ziekenhuis werkt hiervoor samen met Penta Connect, een school van scholengroep !mpact die onderwijs aanbiedt aan jongeren uit het basis- en secundair onderwijs die door een onderbroken schoolloopbaan tijdelijk niet naar school kunnen.

“Met dit onderwijsaanbod spelen we in op de toename van het aantal patiënten tussen 16 en 25 jaar die in het ziekenhuis opgenomen worden”, zegt Inge Vanthuyne, directeur zorg PZ Onzelievevrouw. “We richten ons hoofdzakelijk op jongeren die hun middelbaar onderwijs nog niet hebben afgewerkt. Het onderwijsaanbod in PZ Onzelievevrouw kan hen de stap doen zetten om terug aan te haken, een eventuele achterstand bij te werken of een traject uit te stippelen.”

Het onderwijsaanbod is beschikbaar voor jongeren tot 25 jaar, ongeacht de problematiek. Zowel residentieel opgenomen patiënten als patiënten in dagbehandeling kunnen onderwijs genieten. Bij de start van het nieuwe schooljaar zullen twee leerkrachten, in dienst van Penta Connect, lessen aanbieden in de voormalige bibliotheek die omgetoverd werd tot een educatief centrum.

Eigen middelen

Inge Vanthuyne: “Ons onderwijsaanbod wordt jammer genoeg voorlopig niet gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. Omdat de nood echt wel hoog is, hebben we besloten om de kosten voor dit onderwijsaanbod zelf te dragen. We hopen uiteraard dat hier in de toekomst vanuit de overheid middelen kunnen voor vrijkomen.”

Op de foto: leerkrachten en verantwoordelijken van Penta Connect in het gezelschap van coördinator Ludo Goderis.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.