Personeel wzc Ter Potterie organiseert eigen Brugse voetbalderby

DerbyTerPotterie2024
Redactie

Voetbalkoorts in wzc Mintus in Brugge. Onder het goedkeurend oog van een talrijk opgekomen (thuis)publiek speelden de personeelsleden er op maandag 26 augustus een ludieke stadsderby Club Brugge-Cercle Brugge.

Als opwarmertje voor de échte stadsderby een week later, mocht het personeel van het woonzorgcentrum om een symbolische wisselbeker strijden. De aftrap werd gegegeven door niemand minder dan Cercle-icoon Jules Verriest en Club-coryfee Raoul ‘Lotte’ Lambert. In het publiek zaten onder anderen Jean Marie Stubbe en Monique Van Tomme, gewezen conciërges van Cercle. Ook burgemeester Dirk De fauw tekende present.

Fernand Mus, directeur van wzc Mintus: “Het was hartverwarmend om het publiek te zien supporteren en meeleven in de tuin. Niet alleen de bewoners genoten van de match, ook familieleden en vrienden blaakten van enthousiasme, net als de ‘buren’ van voorziening De Nieuwe Notelaar.”

Intussen gaan er al stemmen op om het evenement te herhalen in de toekomst. “We maken er in onze organisatie een erezaak van om medewerkers te doen sporten en bewegen”, zegt Pablo Annys, de voorzitter van Mintus. “Een ludieke derby als deze zorgt voor enorme verbinding: het personeel en de bezoekers genoten intens van het moment en er klonken overal ‘commentaren’ zoals je die in het voetbalstadion ook hoort. Het gezondheidsbeleid van Mintus krijgt er met deze voetbalmatch een pijler bij. Wat mij betreft mag de herneming in 2025 er zeker komen.”

Voor wat het waard is: Club won de wedstrijd met 4-0. Of was het 4-1? “Op het einde was er een moment van verwarring, toen een nietsvermoedende speler van Cercle de bal plots in handen kreeg en vlot kon scoren. Maar de VAR heeft het manoeuvre gedubbelcheckt en de eindstand bevestigd: 4-1”, besluit Fernand Mus met een knipoog.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.