Borstkliniek AZ Oostende zeilt voor het goede doel

voorstelling sail for think pink 2024_004
Redactie

Op zaterdag 28 en zondag 29 september organiseert vzw Stuurvrouw samen met Think Pink de jaarlijkse BENEFLEET in Oostende. Het event zamelt zo geld in voor onderzoek en initiatieven die de behandeling van vrouwen met borstkanker verbeteren.

Dit jaar zet vzw Stuurvrouw, onder leiding van gynaecologe Sigrid Huyghe, het werk van de borstkliniek in AZ Oostende in de schijnwerpers. Met de opbrengst wil het team van de borstkliniek in AZ Oostende een extra toestel voor cryotherapie aanschaffen. Bepaalde soorten chemotherapie kunnen namelijk leiden tot verkleuring en broosheid van de nagels, pijn en perifere neuropathie aan handen en voeten. Deze bijwerkingen kunnen de levenskwaliteit en het dagelijks functioneren van patiënten langdurig beïnvloeden. Soms moet hierdoor de dosis worden verlaagd of de behandeling vroegtijdig worden gestopt, wat de genezingskansen kan verminderen.
Het koelen van handen en voeten met ijswanten en -pantoffels of hilothermtoestel (cryotherapie) kan deze bijwerkingen beperken. Met de opbrengst van de zeilactie wil de borstkliniek van AZ Oostende een derde toestel aankopen, om zo de patiënten nog beter te helpen. De artsen en medewerkers van de borstkliniek zullen dan ook aanwezig zijn op de BENEFLEET.

Je kunt deelnemen als schipper met je eigen boot of meezeilen in ruil voor een donatie. Inschrijven kan op https://www.sailingforthinkpink.be.

LEES MEER OP INFUUS.BE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES

Trending

Infuus nieuwsbrief

Straffe verhalen van, door en voor zorgprofessionals – maandelijks in jouw mailbox afgeleverd.