AZ Klina en X-Care in Motion versterken hun samenwerking in 2023

ZM080_CR_XCIM_Foto1

“We hebben een mooie, intensieve samenwerking” 

[Partner Content] Al zes jaar doet AZ Klina een beroep op X-Care in Motion voor projectverpleegkundigen. Hun vraag wordt steeds goed bekeken zodat er quasi altijd een juiste match is.  

X-Care in Motion biedt zorgorganisaties ondersteuning met flexibele en tijdelijke verpleeg- en zorgkundigen, zowel op korte als lange termijn. Bij AZ Klina doen ze vooral een beroep op de dienst voor het inzetten van extra verpleegkundigen, telkens voor specifieke projecten. “Ze zoeken steeds heel gericht naar de profielen die we nodig hebben”, vertelt Katrin Grooten, HR-directeur bij het ziekenhuis. “Een contactpersoon bij X-Care in Motion gaat met onze vraag in gesprek met potentiële kandidaten. We rekenen er blindelings op dat ze de juiste kandidaat vinden. Voor mij is dat de kracht van onze samenwerking.” 

Momenteel rekent AZ Klina op X-Care In Motion voor extra handen naar aanleiding van een omvangrijk project. Begin volgend jaar wordt er volledig nieuwe software geïnstalleerd: EPD software voor de zorg. “Het is een softwaretoepassing die in de hele organisatie ingevoerd zal worden. Dat gebeurt nagenoeg gelijktijdig en betekent dat al onze zorgprofessionals een opleiding gaan volgen. We hebben tijdelijk extra verpleegkundigen nodig om het zorgaanbod vlot te laten verlopen.” 

Continuïteit verzekerd 

De projectverpleegkundigen die bij AZ Klina aan de slag gaan, starten doorgaans met een termijn van drie maanden. “We doen een intake gesprek met de projectverpleegkundige en de leidinggevende. Verder voorzien we de eerste week ruimte om kennis te maken met het werk en de andere collega’s. We polsen ook altijd naar hun verwachtingen. Zo kunnen ze snel en zonder problemen aan de slag gaan.” Als het nodig is, kan de termijn verlengd worden. “We communiceren daar altijd heel helder over”, klinkt het bij Katrin Grooten.   

Al zes jaar loopt de samenwerking bijzonder goed. “In principe kunnen we een beroep doen op een klassiek interimkantoor, maar de samenwerking met X-Care In Motion brengt op lange termijn heel wat voordelen met zich mee. Zo kan je met de projectverpleegkundigen een band opbouwen. Ook voor patiënten is dit voordelig, want de continuïteit van de zorg is verzekerd. Bovendien zijn de verpleegkundigen die via X-Care In Motion bij ons werken, altijd erg getalenteerd. Ze passen goed in onze organisatie.”  

Ook voor projectverpleegkundigen is de samenwerking met AZ Klina fijn. “We bezorgen hen telkens een leuke ervaring”, vertelt Katrin Grooten. “Voor vaste medewerkers is het een grote meerwaarde om samen te werken met iemand die op veel plaatsen ervaring opdeed.” 

AZ Klina is tevreden met de helpende handen. “We zijn misschien niet de grootste klant van X-Care In Motion, maar hebben wel een intensieve samenwerking. Er wordt altijd goed naar ons geluisterd, dat is één van de redenen waarom het zo vlot loopt. Voor ons maakt X-Care In Motion een groot verschil.” 

LEES OOK OP INFUUS:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

REACTIES